29 Март 2024 г. Петък

МВР може да санкционира БСП заради звездата

2011-08-01 14:53:33

Областният управител на Стара Загора Йордан Николов (ГЕРБ) заяви, че МВР може да санкционира БСП заради неспазената забрана да се запали звездата на Бузлуджа.

Николов обясни, че както всяка година, и тази социалистите са поискали от него само разрешение да осветят алеята и никъде не са споменавали за звездата.

„Не съм искал да влизам в конфронтация с тях, но от електроразпределителното дружество дойдоха на 27 юли и ми казаха, че от БСП искат ток, за да осветят звездата, но че няма безопасен начин за подаване на електроенергия. Дадоха ми становище за това и от противопожарната безопасност”, каза още областният управител.

Областният управител забрани със заповед от 27 юли подготвяната изненада за празненството заради липсващите кабели и инсталации в паметника.

Антон Кутев (БСП) тогава определи заповедта като „саботаж на честванията“ и се закани, че ако не им позволят да запалят звездата, ще осветят кабинета на премиера.

Изказването му беше продиктувано от намесата на Бойко Борисов, който поиска писмени гаранции от лидера на червените Станишев, че при инцидент той поема вината.

В петък вечерта младежите от партията все пак осветиха паметника по време на честванията на левицата, въпреки че през деня дори Бойко Борисов им забрани.

 

„Запалването й беше чиста проба провокация от страна на социалистите, за да могат да извадят след това политически дивиденти”, заяви областният управител пред Фокус.

Според него социалистите целели МВР да разположи повече свои служители като охрана на събитието.

„Искаха МВР да разположи свои сили и да предизвикаме хаос, а ние не го направихме, защото усетих тяхното предварително замислено мероприятие и ги оставихме да си правят каквото си искат, въпреки забраната ми”, коментира Николов.

По думите му областната управа „е оставила социалистите да видят осветен паметника“, който от 20 г. е изоставен и се разграбва.

"След Националния събор на БСП остана едно нерегламентирано сметище“Това е тяхното управление и тяхната система на работа".

Николов е изпратил писмо до Районната инспекция по околната среда и водите, с което ги призовава да бъдат санкционирани лицата, допуснали мястото около паметника на Бузлуджа да се превърне в сметище.

БСП винаги организира почистването на Бузлуджа след събора от 1991 г. насам, отговори в изявление до медиите Иван Гороломов, председател на Общинския съвет на БСП в Казанлък.

Партията плаща на Звеното към община Казанлък със средства, отпускани от Националния съвет, уточнява той.

Тази година почистването струва на БСП 1580 лв. „Средствата се превеждат на общината в първия работен ден след събора, т.е. утре – вторник, Звеното трябва да започне почистването“, обяснява Гороломов.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати