26 Април 2024 г. Петък

Къде са им кадрите в ГЕРБ, пита се Станишев

2011-08-01 14:47:41
Всеки един кандидат на ГЕРБ за тези избори ще бъде пионка в ръцете на Бойко Борисов, независимо как се казва. 

Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, който с червени папки под ръка внесе документите за регистрация на партията на местните избори. 

Червените са събрали 30 хиляди подписа, което е 4,5 пъти повече от нужните за регистрацията. 

Според Станишев ГЕРБ се надява на "тиха кампания", без политически дискусии, като ще разчита на целия административен апарат, на МВР и на купуване на гласове.

Това, че управляващите бавят кандидатите си за кмет и президент, показвало, че е разбит още един мит – за дългата скамейка от кадри. Къде са им кадрите, попита Сергей Станишев. 

Според него ГЕРБ изпитва затруднения в избора си на кандидат за президент, защото партията участва в битката за изборите с мисълта не как да ги спечелят, а как да не ги загубят. 

„Изчакват всички други, за да могат да реагират. Освен това те бягат от политическата дискусия и за София, и за страната, и за всяка община и затова бавят кандидатурите”, смята лидерът на БСП.

Той за пореден път посочи, че основният опонент на социалистическата партия за предстоящите избори е ГЕРБ. 

„Става дума не коя политическа сила ще е първа, а какъв ще бъде моделът на развитие на страната“, отбеляза той. 

По думите му все повече хора не харесват "антисоциалното и еднолично управление" на ГЕРБ. 

Сред основните задачи на кандидатите на БСП за президент и за кметове е да покажат, че са реална алтернатива на сегашното статукво. 

„Не се борим за власт, а да бъде спряно нещо, което тласка страната в блатото“, обясни Станишев.

На въпрос дали към днешна дата все още смята, че случващото се с "Лукойл" е театър, лидерът на БСП заяви, че започва да се притеснява, защото не смята за нормално правителството да не търси работещо решение с основна фирма, която е и монополист в определен сектор. 

Според него не е изключена и паника на пазара, а прогнозата му за поскъпване на горивата оставала в сила и днес. 

Цената ще я платят хората – и от театъра, и от липсващата отговорност и диалог от страна на изпълнителната власт”, смята Станишев.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати