18 Април 2024 г. Четвъртък

Невероятен обрат на "Герена". От 0:1, до 2:1 за Левски

2011-07-29 06:32:14
Левски изигра драматичен мач срещу Спартак Търнава, обърна словаците с 2:1 пред 15 000 зрители на "Герена" и успя да се доближи до плейофите на Лига Европа. 

Така реваншът в Търнава ще е с особен заряд за класирането на Левски за групите на турнира. 

Гостите поведоха чрез Томачек от дузпа в 80-ата минута, но Влади Гаджев седем минути по-късно изравни, а Сьорд Арс в продължението на мача донесе и победата за българите.

През първото полувреме гостите бяха по-активни и създадоха няколко положения за гол пред Пламен Илиев, но вратарят показа класа и спаси Левски от попадение. 

След почивката момчетата на Гонзо вдигнаха темпото и доминираха, но така и не успяваха да преодолеят стабилната защита на словаците. За щастие Гаджев и Арс в последните минути избухнаха и "сините" обърнаха мача. 

Левски определено бе по-силният отбор като цяло, но треньорското ръководство трябва да обърне сериозно внимание върху поведението на играчите си особено преди почивката, когато те гледаха мача отблизо и дори не изпотиха фланелките.


Срещата започна повече от спокойно, като дори гостите от Търнава владееха повече топката в началото. В 7-ата минут Прохазка центрира остро в наказателното поле на Левски, но Пламен Илиев излезе и улови топката. Последва нов шанс за словаците. 

Бернат се възползва от груба грешка на Милиев и за момент се озова сам срещу Пламен Илиев, но бе затворен много правилно от Рисп, който спаси "сините" от гол. Футболистите на Левски се стреснаха от тези две положения и изнесоха играта в по-предни позиции. 

Иван Цветков пусна перфектен пас към Дани Младенов, който от точката на дузпата вместо да вкара стреля неточно в аут. В 16-ата минута Христо Йовов залъга трима защитници на Търнава и центрира към Младенов, но той е блокиран. 

Малко по-късно "сините" спретнаха триходова атака чрез Цветков, Тасевски и Младенов, но защитата на Търнава се справи без проблеми. Изведнъж темпото на игра падна, като играта се водеше основно в средата на терена, без каквито и да било опасности пред една от двете врати. 

Едва в 39-ата минута се стигна до първи точен удар. Той бе дело на Христо Йовов, но Рашка без проблеми улови топката. Две минути по-късно словаците изпуснаха най-чистите положения до този момент на мача. 

Тогава Пламен Илиев спаси Левски, след като на два пъти отразяваше удари на словаците, най-вече този на Кархан, който от три метра с глава не успя да вкара.

В началото на второто полувреме футболистите на Левски се изнесоха в половината на Спартак, но "сините" така и не успяваха да стигнат до чисто голово положение. 

В 60-ата минута Прохазка направи страхотно центриране отдясно и намери Томачек на точката на дузпата, но за щастие той не уцели добре топката и я прати в аут. Малко по-късно силен удар на Дани Младенов от дъгата на наказателното поле мина над гредата. 

В 72-ата минута Мюлдер се опита да намери Арс в малкото наказателно поле, но топката бе изчистена от противников бранител пред очите на новото попълнение на "сините". 

Осем минути по-късно Йордан Милиев повали Роман Прохазка в наказателното поле и тлавният съдия Бойко свири дузпа. Зад топката застана Томачек и опъна мрежата - 0:1. До края на мача обаче Левски размаза словаците, вкара два гола и обърна мача. 

В 87-ата минута Владо Гаджев изстреля страховита тупалка от дъгата на наказателното поле и заби топката под гредата за 1:1. В продължнието на срещата пък резервата Арс засече центриране на Райков и донесе победата на Левски.

ЛЕВСКИ - СПАРТАК ТЪРНАВА 2:1

0:1 Томашек (80-дузпа)
1:1 Гаджев (87)
2:1 Арш (91)

ЛЕВСКИ: Илиев, Мюлдер, Милиев, Рисп, Старокин, Владимир Гаджев, Грийн, Йовов (76-Симеон Райков), Дарко Тасевски (56-Арс), Младенов (86-Христов), Цветков

Спартак Търнава: Рашка, Ханзел, Грос (82-Цвирик), Кубски, Диало, Кархан, Бермат (68-Чипрус), Кашчак, Бичак (66-Петраш), Прохазка, Томачек
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати