25 Април 2024 г. Четвъртък

Барселона победи Байерн на финала на Ауди Къп

2011-07-28 07:06:42
Барселона продължава да върви по план в лятната си подготовка, след като спечели престижна победа с 2:0 над Байерн Мюнхен на финала на приятелския турнир Ауди Къп.

И двата гола вкара юношата на каталунците Тиаго. Той откри през първото полувреме с глава, а след почивката вкара страхотен гол с далечен удар. Така той събра общо 3 гола в турнира.

Мачът започна сравнително спокойно и в първите минути единствено Барса отправи един не особено опасен удар с глава след корнер. След това Вия стреля на два пъти от фаул, но в първия случай Бут спаси, а във втория нападателят бе неточен.

Последва и неточен удар от двайсетина метра на Максуел от игра.

В средата на полувремето дойде и първото голово положение. Вия бе изведен на ръба на засада сам срещу вратаря и Бут излезе доста нескопосано, но това все пак обърка нападателя и той не успя да стреля.

Едва в 31-та минута дойде и първия удар на Байерн. Олич стреля от воле, но близо до Валдес и той спаси.

Малко по-късно Байерн също стигна до стопроцентово положение. Алаба бе изведен абсолютно сам срещу вратаря и имаше предостатъчно време да премери изстрела си,но стреля право във Валдес.

И след като Байерн направи тези два пропуска, Барса откри резултата със сравнително лек гол. Джонатан Сориано центрира в наказателното поле и там нисичкия Тиаго надскочи съперник и с глава отклони топката в мрежата.

В самия край на полувремето Байерн също стигна до удар с глава, след като Усами игра добре и центрира в наказателното поле, но Петерсен с летящ плонж засече над вратата.
 
Второто полувреме започна по-добре за Байерн и Петерсен нанесе опасен удар и Пинто трябваше да плонжира, за да спаси.

В следващите минути имаше затишие, преди да дойде развръзката двайсетина минути преди края. Първо в 72-та минута Боатенг отправи много мощен удар от воле от 20 метра, но Пинто се хвърли и направи решително спасяване.

Две минути по-късно Барса реши всичко с втори гол. Голмайстор отново бе Тиаго, като в този случай халфът вкара страхотен гол с прецизен фалцов удар от 20 метра, който прати топката право в горния далечен ъгъл на вратата.



Байерн - Барселона 0:2

0:1 Тиаго 42
0:2 Тиаго 74

Байерн: Бут, Рафиня (55 Швайнщайгер), Бадщубер, Луис Густаво, Контенто, Пранич, Алаба (67 Кроос), Боатенг, Усами, Олич (67 Мюлер), Петерсен (62 Гомес)

Барселона: Валдес (45 Пинто), Джонатан дос Сантос (78 Кармона), Фонтас, Бускетс (75 Пике), Максуел (55 Жефрен), Кейта, Тиаго, Иниеста (60 Риверола), Педро (60 Афелай), Сориано (66 Куенса), Вия (85 Армандо)
източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати