29 Март 2024 г. Петък

Литекс се отдалечи от ШЛ след резил срещу Висла

2011-07-27 05:03:38
Литекс допусна шокираща домакинска загуба с 1:2 от Висла Краков в първия си двубой от 3-ия предварителен кръг на Шампионската лига.

Момчетата на Любослав Пенев направиха много силно първо полувреме и пропиляха няколко доста чисти положения за гол.

Второто полувреме обаче не бе толкова добро за българския шампион и в крайна сметка ловчанлии загубиха срещата.

Попаденията за гостите от Краков реализираха Ламей и Меликсон съответно в 19-ата и 77-ата минути, докато голът за българите бе дело на Том в 45-ата минута.

Не може да не се отбележи, че Литекс вкара гол през второто полувреме чрез Кодо, който обаче бе отменен заради нарушение.

Така на практика Литекс ще трябва да победи в Краков и да вкара минимум два гола, за да успее да елиминира поляците.


Литекс започна по-добре срещата и още в 1-ата минута домакините имаха страхотен шанс пред себе си да открият резултата.

В ситуацията Христо Янев центрира топката в наказателното поле на противника, но Йованич я изби.

Няколко минути по-късно обаче поляците също показаха зъби и в 7-ата минута центриране бе насочено към Цветан Генков, но топката бе избита в корнер.

В 11-ата минута Литекс имаше прекрасна възможност да открие резултата, но ударът на Христо Янев от фаул срещна напречната греда.

Осем минути по-късно гостите от Полша шокираха българския шампион, вкарвайки гол чрез Майкъл Ламей.

В ситуацията той се възползва от грешка в отбраната на домакините и прехвърли технично Баривиера, за да даде преднина на Висла.

В следващите минути обаче домакините притиснаха здраво своя противник и стигнаха до няколко доста добри голови положения.

В 28-ата минута стражът на поляците Йованич попречи на Светльо Тодоров да реализира, след като нападателят бе на добра позиция и се готвеше да нанесе решителния удар.

В 39-ата минута Момчил Цветанов намери с прекрасен пас Георги Миланов, който обаче с удар по земята не успя да нацели вратата на поляците.

Три минути по-късно Литекс пропусна поредното си добро голово положение. Христо Янев намери с прекрасно подаване Миланов, който с глава обаче не успя да затрудни стража на поляците.

Все пак обаче добрата игра на домакините даде резултат и буквално секунди преди почивката Литекс изравни.

Бразилската звезда на ловчанлии Том успя да реализира след удар от ъгъла на наказателното поле, като в ситуацията топката срещна тялото на Соболевски.

В крайна сметка двата тима излязоха в почивка при резултат 1:1.

Второто полувреме започна по-добре за домакините, които още в 47-ата минута имаха добра голова възможност.

В ситуацията Момчил Цветанов подаде към Петър Занев, който отправи силен удар но Йованич улови топката.

Две минути по-късно Светльо Тодоров бе намерен в наказателното поле на гостите, но се засуети и не стреля.

В 50-ата минута Георги Миланов отправи много тежък удар, който обаче бе уловен от Йованич.

В следващите минути гостите поизравниха играта. В 63-ата минута Том направи страхотен пробив в наказателното поле на противника и стреля силно, но стражът на Висла отново спаси отбора си от попадение.

Три минути по-късно Висла бе адски близо до гол, но пропусна страхотно положение. Цецо Генков проби по фланга и намери с перфектно подаване Ивица Илиев, но сърбинът не успя да засече топката.

В 72-ата минута едно от новите попълнения на Литекс - Селио Кодо, направи фрапатен пропуск.

Той надбяга цялата отбрана на Висла. след което обаче незнайно защо спря, вместо да отправи удар от движение.

В крайна сметка изпълнението му бе слабо и топката излезе в аут.

Две минути по-късно Николай Бодуров засече центриране от фаул на Христо Янев, но не успя да насочи точно топката във вратата на противника.

В 77-ата минута на мача Висла отново излезе напред в резултата след попадение на израелския национал Маор Меликсон, който не пропусна сам срещу Паривиера.

Три минути по-късно Литекс пропусна страхотна възможност да вкара гол, след като Ники Бодуров успя да нацели гредата.

В 81-ата минута Литекс вкара гол чрез Кодо, който обаче бе отменен, заради нарушение. В последните секунди от срещата ловчанлии пропуснаха последната голова възможност в срещата и в крайна сметка гостите стигнаха до успех.

ЛИТЕКС - ВИСЛА 1:2
0:1 Ламей 19'
1:1 Том 45
1:2 Mеликсон

ЛИТЕКС: Баривиера, Занев, Берберович, Янев, Том, Тодоров (65 - Кодо), Г. Миланов (85 - Жос), Николов, Йеленкович, Цветанов (73 - Флорес), Бодуров

ВИСЛА: Йованич, Ялиенс, Чавес, Меликсон, Соболевски - к, Нунес (78 - Гаргула), Генков (85 - Йованович), Вилк, Ламей, Илиев (66 - Кирм)
източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати