29 Март 2024 г. Петък

Фидосова не щяла морала на Доган, Станишев и Костов

2011-07-26 20:05:40

"Категорично не приемам Доган, Костов и Станишев да претендират за морал, отговорност и борба с корупцията".

Това каза от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Искра Фидосова, която обоснова решението си да гласува "против" внесения от опозицията вот на недоверие.

"Всички помним, кой раздаваше порциите в политиката", каза тя, явно визирайки лидера на ДПС.

"Причината за вота е, че имате нова Тройна коалиция. Да ви е честито отляво и отдясно на всички новата Тройна коалиция", отсече Фидосова.

"Днешният ден е забележителен в най-новата история, след 20 години стана ясно кой къде е, защото в политиката това е най-важното – да се знае кой къде е", подкрепия я и депутатът от "Атака" Павел Шопов.

По думите му с гласуването си днес Синята коалиция се е присъединила към ДПС.

"На Ахмед Доган му беше много важно да бъде днес тук, посочи той и припомни, че лидерът на ДПС е поставил
пръв подписа си под искането за третия вот на недоверие.

Шопов се обърна към левицата с предупреждението, че дълго време БСП ще плаща, защото е припознала Доган и е управлявала с него.

От името на независимите депутати Марио Тагарински увери правителството, че винаги може да разчита на техните гласове, за да си отиде статуквото, механизмите от прехода - на скритата власт.

 

Лидерът на левицата Сергей Станишев посочи, че това управление е изчерпано и не дава перспектива за българите. Затова той не виждал нищо лошо БСП да гласува заедно с други демократични партии.

Станишев отбеляза, че когато се говори за тройна коалиция, днес е проличало много ясно кой управлява България - ГЕРБ, "Атака" и купените, по думите му, независими народни представители.

Съпредседателят на "Синята коалиция " Иван Костов припомни, че десните и БСП са гласували заедно вот на недоверие към управлението на НДСВ, "по-късно обаче социалистите и НДСВ направиха правителство", допълни той.

И посъветва ГЕРБ да не тръгнат и те по този път.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати