28 Март 2024 г. Четвъртък

2 в 1 – Борисов и Цветанов: Защо избяга опозицията?

2011-07-26 19:46:18

"Най-недостойно е да станат и да си излязат, след като са ни приканили тук. Цинично е да се подпишеш за вот на недоверие и когато говоши, да е празно".

Така започна словото си премиерът Бойко Борисов, веднага след краю на гласуването на вота на недоверие срещу кабинета му, отхвърлен с гласовете на 143 депутати.

"Срамота е целият кабинет да дойде – и те да станат, и да си заминат – и в синьо, и във виолетово", продължи тирадата си той.

"Следващия път, когато направите вот, няма да дойда", заяви категорично премиерът на депутатите, гласували "за" вота на недоверие.

 

По думите му в демокрацията има два вида управление – когато една партия реши да носи цялата политическа отговорност или когато прецени, че няма силите за това.

"Само че това го решават избирателите", пресметна Борисов.

"Съжалявам, че Мартин Димитров излезе и затова понася упреците заради Костов, защото аз съм убеден, че той е добър човек. Хватката на Костов няма шанс. Написали са провал за Шенген. Какъв провал? България на всички нива си покри тестовете и критериите и няма дебат по България за Шенген и ЕК го казва. Защо искате сами да си предопределим вота за Европейския съвет?

Вместо по теми, които ще донесат успех и имидж за България, се използва такава дума – провал. Откъде накъде такава дума? Такова нахално поведение – да подпишеш искане за вот на недоверие, да дойдеш веднъж на 2 години за 5 минути в парламента и после демонстративно да си тръгне. Това какво е? Разбрах за какво е тук той (Ахмед Доган – бел. ред.) – да даде гласове по време на президентските избори на едната или другата партия", уверено отсече премиерът.

"Като цяло Министерството на вътрешните работи се справя добре, знакови порочни практики, бяха ликвидирани", категоричен бе Бойко Борисов от парламентарната трибуна.

Премиерът допълни, че разчита много на новото законодателство в сектора за сигурност.

На свой ред и МВР шефът Цветан Цветанов взе думата и той като премиера упрекна опозицията, че е поискала вота, а е показала неуважение и е напуснала залата.

С парламентарната подкрепа, която получихме днес, ще продължи политиката ни още по-гола конфронтация спрямо организираната престъпност, която защитавахте през годините на вашето управление. За ГЕРБ и за българското правителство, подкрепата на "Атака" и независимите депутатите, означава диаметрално противоположни виждания между нас и вас", завърши министърът.

При тези му думи и депутатите от БСП напуснаха пленарната зала.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати