29 Март 2024 г. Петък

Седмица на море – награда за младите ГЕРБери

2011-07-26 09:23:46

Младите ГЕРБери, които браниха денонощно входа на ЦИК, за да може партията майка да се регистрира първа за предстоящите избори, ще получат награда, лично обещана от втория човек в ГЕРБ – Цветан Цветанов.

За щедрата благодарност на шефа на Предизборния щаб на партията съобщава вестник „24 часа“.

Младежите щели да почиват за една седмица в Бургас. Официалният повод за едноседмичната ваканция щял да бъде да предадат опита си на тамошните млади ГЕРБери.

24-те младежи и девойки бяха окупирали входа на ЦИК от четвъртък вечерта до вчера сутринта – пече ги слънце, брули ги вятър, да не забравяме и бурята от неделя вечерта.

„Говорихме си, четохме вестници, слушахме музика“, разказва пред "24 часа" Митя Атанасов, студент по политология от НБУ.

„По време на бурята се скрихме под арката на сградата, нямаше нищо страшно“, допълва разказа Никола Станев, студент в СУ "Св. Кл. Охридски".

В 6 часа на разсъмване в понеделник полицаите помолили младежите да раздигат поста, а пет минути преди 9 ч. там пристигнаха Цветан Цветанов, Искра Фидосова и Цветан Паунов, които регистрираха партията с 22 007 подписа на симпатизанти при необходими 7000.

На влизане вицепремиерът обясни, че идеята за акцията по пазене на вратите пред ЦИК била на софийските младежи, които искали да повторят събитията от изборите през 2007 г., за да им върви в резултатите.

 

Редът на регистрацията обаче няма никакво значение, тъй като за номера на бюлетината Централната избирателна комисия ще тегли жребий, обясни говорителят на комисията Ралица Негенцова.

Вчера до 15 ч. в ЦИК освен ГЕРБ се регистрираха и Български демократичен форум, ПП "Обединена социалдемокрация", ПП "Съюз за Пловдив", ВМРО-НИЕ, Земеделски съюз "Александър Стамболийски", "Европейска сигурност и интеграция", ПП "Море", ПП НДСВ.

Крайният срок за регистрация за участие на местните избори е 8 август, а от 5 август започва записването на политическите сили за президентските избори.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати