19 Април 2024 г. Петък

"Атака" и независими: Политшизофрения тресе сините

2011-07-25 18:10:40

Съпредседателят на „Синята коалиция” Мартин Димитров обясни, че сините ще подкрепят вота на недоверие към ГЕРБ, но няма да допуснат да падне правителството.

За това лидерът на „Атака” Волен Сидеров ги упрекна в раздвоение на политическото съзнание.

В изказването си пред залата Мартин Димитров обясни, че в началото на мандата дясната подкрепа за Цветанов е била факт.

 

„Ние го подкрепяхме в борбата срещу престъпниците, но искахме това да стане по правилата. Не можем да разберем как станаха назначенията във Висшия съдебен съвет. Точно така действаше БСП”, коментира Димитров.

Синият лидер обясни, че заедно с коалиционния си партньор ДСБ ще подкрепят вота на недоверие на „Коалиция за България” и ДПС.

„Но няма да допуснем да падне правителството и да има служебен кабинет, назначен от Георги Първанов”, коментира Мартин Димитров.

За тази цел сините поставиха няколко условия. Поискаха от вътрешния министър пътна карта за модернизация на МВР, ограничаване на използването на СРС-та срещу гражданите и насочването им основно срещу престъпниците. Поискаха да се спре телефонното подслушване, както и отстраняването на знаковите кадри от сектор „Сигурност”, наследени от предишното управление. Като пример беше посочено назначаването на Петко Сертов в служба БОРКОР.

Независимият Димитър Чукарски обясни на Димитров, че с поведението си сините не може да изпълнят и двете функции – хем да подкрепят управлението, хем да гласуват срещу него.

„Бъдете наясно със себе си”, призова ги Чукарски. Към критиката на независимия депутат по адрес на сините се присъедини и лидерът на „Атака” Волен Сидеров.

„За мен това е раздвоение на политическото съзнание”, коментира Сидеров.

„Не можем да си затворим очите. Тези проблеми, ако бъдат заметени под килима, ще се обърнат срещу това правителство”, коментира Мартин Димитров.

И припомни старата си теза, че най-добрите приятели са тези, които посочват грешките.

„Давай, давай газ, за да падне колата в пропастта”, посочи Димитров.

Волен Сидеров не спести критики и към вносителите на вота.

„До момента от вносителите не чух политическа визия за алтернатива, която ще дойде след това”.

Сидеров подчерта, че първият подпис под вота е бил поставен от лидера на ДПС Ахмед Доган. След което зададе въпроса как Иван Костов ще застане на вота заедно с Доган, когато преди време нарече „проклятието на България”.

„Посмъртно не мога да застана до тези хора, защото те са показали, че работят срещу националните интереси”, допълни Сидеров.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати