Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Четвъртък
Март 21
Начало arrow Политика arrow "Атака" и независими: Политшизофрения тресе сините

"Атака" и независими: Политшизофрения тресе сините

  Print E-mail
2011-07-25 18:10:40
източник: dnes.bg

Съпредседателят на „Синята коалиция” Мартин Димитров обясни, че сините ще подкрепят вота на недоверие към ГЕРБ, но няма да допуснат да падне правителството.

За това лидерът на „Атака” Волен Сидеров ги упрекна в раздвоение на политическото съзнание.

В изказването си пред залата Мартин Димитров обясни, че в началото на мандата дясната подкрепа за Цветанов е била факт.

 

„Ние го подкрепяхме в борбата срещу престъпниците, но искахме това да стане по правилата. Не можем да разберем как станаха назначенията във Висшия съдебен съвет. Точно така действаше БСП”, коментира Димитров.

Синият лидер обясни, че заедно с коалиционния си партньор ДСБ ще подкрепят вота на недоверие на „Коалиция за България” и ДПС.

„Но няма да допуснем да падне правителството и да има служебен кабинет, назначен от Георги Първанов”, коментира Мартин Димитров.

За тази цел сините поставиха няколко условия. Поискаха от вътрешния министър пътна карта за модернизация на МВР, ограничаване на използването на СРС-та срещу гражданите и насочването им основно срещу престъпниците. Поискаха да се спре телефонното подслушване, както и отстраняването на знаковите кадри от сектор „Сигурност”, наследени от предишното управление. Като пример беше посочено назначаването на Петко Сертов в служба БОРКОР.

Независимият Димитър Чукарски обясни на Димитров, че с поведението си сините не може да изпълнят и двете функции – хем да подкрепят управлението, хем да гласуват срещу него.

„Бъдете наясно със себе си”, призова ги Чукарски. Към критиката на независимия депутат по адрес на сините се присъедини и лидерът на „Атака” Волен Сидеров.

„За мен това е раздвоение на политическото съзнание”, коментира Сидеров.

„Не можем да си затворим очите. Тези проблеми, ако бъдат заметени под килима, ще се обърнат срещу това правителство”, коментира Мартин Димитров.

И припомни старата си теза, че най-добрите приятели са тези, които посочват грешките.

„Давай, давай газ, за да падне колата в пропастта”, посочи Димитров.

Волен Сидеров не спести критики и към вносителите на вота.

„До момента от вносителите не чух политическа визия за алтернатива, която ще дойде след това”.

Сидеров подчерта, че първият подпис под вота е бил поставен от лидера на ДПС Ахмед Доган. След което зададе въпроса как Иван Костов ще застане на вота заедно с Доган, когато преди време нарече „проклятието на България”.

„Посмъртно не мога да застана до тези хора, защото те са показали, че работят срещу националните интереси”, допълни Сидеров.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини "Има достатъчно основания да се смята, че има акт на корупция." Това заяви пред Нова телевизия Александър Симов от БСП.Той подчерта, че няма как записът да бъде манипулиран ...
  Новини ГЕРБ са в паника, така че твърдят неистини и глупости. Те са уплашени и усещат, че концертът свършва и си отиват. Това заяви пред bTV заместник-председателят на ПГ на БСП Христо Проданов по ...
  Новини "На мен лампи ми светят винаги, режисьор съм и се занимавам с всичко. Интересува ме мръсотията и ми се налага да се занимавам с нея като човек". Това заяви пред bTV министърът на културата ...
  Новини Конкурсът по избор на изтребители беше опорочен. Това заяви президентът Румен Радев след тържествения водосвет за Богоявление пред Паметника на незнайния воин."Настоявах да се спази процедурата ...
  Новини Европредседателството, както и добрата икономическа конюнктура по света са създали предпоставки за една добра политическа година, но въпреки това есенният политически сезон у нас беше маркиран ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как преценявате Кабинетът Борисов 3?