25 Април 2024 г. Четвъртък

Сидеров помага на Доган, твърди отцепник от "Атака"

2011-07-25 09:50:46

"Напуснах „Атака”, защото видях, че Волен Сидеров действа директно в полза на Ахмед Доган", обяви Стоян Иванов – един от отцепилите се от националистическата партия. 

Той бе категоричен, че нямал друг избор, тъй като не можел да "стоя като заложник и да гледам как Сидеров си подава топката с Доган".

Иванов отхвърли твърденията на лидера на „Атака”, че напусналите формацията четирима депутати са прехвърлили полагащите им се по закон субсидии към други партии. Това направил само Камен Петков, който пренасочил парите си към БСП.

 

"Имам документ от Министерството на финансите, че не съм декларирал, че искам да премина към друга политическа партия", заяви Иванов пред bTV.

Той потвърди, че голяма част от депутатите на „Атака”, още преди официално да станат членове на парламента, са подписали договори, с които стават гаранти за отпускането на заеми между офшорни фирми.

"Аз станах гарант за заем от 150 хиляди долара", разкри Иванов и допълни, че нееднократно искал от Сидеров да прекрати действието на подписаните споразумения, но той твърдял, че нямало от кого да получи необходимите за целта документи, тъй като въпросните компании били закрити.

Впоследствие обаче се оказало, че това не е вярно, тъй като те били регистрирани на името на портиера в централата на партията и вуйчо на съпругата на Сидеров.

"Прокуратурата е извършила проверка и е установила, че тези договори са подписани в централата на „Атака” един ден преди обявяването на листата с кандидат-депутати", добави Иванов.

Той разкри още, че не всички народни представители от националистическата формация са парафирали подобни документи.

Сред изключенията са Десислав Чуков, юристът Явор Нотев и кандидатът за кмет на София Николай Пехливанов.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати