Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Петък
Фев 28
Начало arrow Политика arrow Лидерът на СДС: ГЕРБ повтаря порочните практики на БСП

Лидерът на СДС: ГЕРБ повтаря порочните практики на БСП

  Print E-mail
2011-07-24 15:34:23
източник: dnes.bg

„ГЕРБ продължава същите неприятни и порочни практики, които прилагаше БСП, вместо да тръгне в посока на реформа”, заяви лидерът на СДС и съпредседател на „Синята коалиция” Мартин Димитров.

Пред БНР той разкритикува политиката на кабинета по отношение на вътрешните работи и отново обяви, че сините ще подкрепят вота на недоверие срещу правителството.  

„Къде се е чуло и видяло в съвременната демокрация министърът на вътрешните работи да бъде шеф на предизборен щаб?”, попита риторично Мартин Димитров. 

По думите му кметовете ще са объркани дали ги разследват или дали ги издигат като кандидати от партия ГЕРБ, след като на среща с тях се появи самият Цветанов. 

„Имаме опасение, че в момента много кметове са притискани, за да бъдат издигнати от ГЕРБ”, обяви лидерът на СДС. Той се притеснява, че много от тях имат някакъв дребен бизнес и се страхуват да приемат номинация на сините, за да не бъдат притискани. 

Мартин Димитров не приема обвиненията на управляващите, че „Синята коалиция” ще гласува заедно с БСП и ДПС на вота на недоверие. 

„ГЕРБ издигнаха най-знаковия кмет на БСП във Варна Кирил Йорданов от тяхната партия за местните избори, а после ми говорят, че ние сме имали отношения с БСП”, обидено констатира Димитров. 

Той сподели мнение, че вотът на недоверие няма за цел да бутне от власт на кабинета „Борисов”, а трябвало да покаже проблемите в сигурността и вътрешните работи. 

„ГЕРБ повтаря партизанските методи на БСП”, смята синият лидер. По думите му по партизански начин и без дебат управляващите са назначили двама свои хора във Висшия съдебен съвет, като единият бил със съмнително минало. 

Мартин Димитров визира избора на бившия софийски градски прокурор Нестор Несторов. Това било грешка, защото станало при излизането на доклада за България от Европейската комисия. 

Съпредседателят на „Синята коалиция” се опасява още, че в момента има масово подслушване и че полицията се използва за нерегламентирани действия.
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини 5+1 партии в следващото Народно събрание. Формацията на Слави Трифонов е трета политическа сила. Това показват данните от последното проучване на "Тренд".ГЕРБ продължава да бъде ...
  Новини По инициатива на българската страна Владимир Путин проведе телефонен разговор с президента на Република България Румен Радев, съобщава Кремъл на своя уебсайт.Путин и Радев ...
  Новини Слави Трифонов учреди партията си с новото име "Има такъв народ", съобщи БНР. На учредителното събрание не бяха допуснати представители на медиите. Присъствали са 808 делегати, при ...
  Новини Не искам да се надлъгваме с това кой водомер на коя територия е. Ще си получат актовете. Това заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров пред БНТ по повод ...
  Новини Проблемът не е в бруталните атаки към държавния глава, а в управлението на държавата, контрола и използването на службите и правоприлагащите органи и спазването на закона от тяхна ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Кое е най-важното събитие в България за отминаващата 2019 година?