29 Март 2024 г. Петък

Лидерът на СДС: ГЕРБ повтаря порочните практики на БСП

2011-07-24 15:34:23
„ГЕРБ продължава същите неприятни и порочни практики, които прилагаше БСП, вместо да тръгне в посока на реформа”, заяви лидерът на СДС и съпредседател на „Синята коалиция” Мартин Димитров.

Пред БНР той разкритикува политиката на кабинета по отношение на вътрешните работи и отново обяви, че сините ще подкрепят вота на недоверие срещу правителството.  

„Къде се е чуло и видяло в съвременната демокрация министърът на вътрешните работи да бъде шеф на предизборен щаб?”, попита риторично Мартин Димитров. 

По думите му кметовете ще са объркани дали ги разследват или дали ги издигат като кандидати от партия ГЕРБ, след като на среща с тях се появи самият Цветанов. 

„Имаме опасение, че в момента много кметове са притискани, за да бъдат издигнати от ГЕРБ”, обяви лидерът на СДС. Той се притеснява, че много от тях имат някакъв дребен бизнес и се страхуват да приемат номинация на сините, за да не бъдат притискани. 

Мартин Димитров не приема обвиненията на управляващите, че „Синята коалиция” ще гласува заедно с БСП и ДПС на вота на недоверие. 

„ГЕРБ издигнаха най-знаковия кмет на БСП във Варна Кирил Йорданов от тяхната партия за местните избори, а после ми говорят, че ние сме имали отношения с БСП”, обидено констатира Димитров. 

Той сподели мнение, че вотът на недоверие няма за цел да бутне от власт на кабинета „Борисов”, а трябвало да покаже проблемите в сигурността и вътрешните работи. 

„ГЕРБ повтаря партизанските методи на БСП”, смята синият лидер. По думите му по партизански начин и без дебат управляващите са назначили двама свои хора във Висшия съдебен съвет, като единият бил със съмнително минало. 

Мартин Димитров визира избора на бившия софийски градски прокурор Нестор Несторов. Това било грешка, защото станало при излизането на доклада за България от Европейската комисия. 

Съпредседателят на „Синята коалиция” се опасява още, че в момента има масово подслушване и че полицията се използва за нерегламентирани действия.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати