24 Април 2024 г. Сряда

Издирват 34-годишен за убийството на Яна

2011-07-22 13:48:22

МВР издирва Николай Русинов, на 34 г., заради убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

"Лицето, което издирваме – Николай Русинов, се е познавало с Яна и дори вечерта на убийството имаме свидетелски показания, че са имали близък контакт", посочи министърът.

Той добави, че за Русинов има безспорни доказателства от експертизата, че е съпричастен към убийството, има ДНК профил и в момента започва неговото издирване.

Цветан Цветанов посочи, че задържаното лице по случая също е на 34 години и в момента продължават процесуално-следствените действия. Пламен Трифонов е със 72-часова мярка за задържане.

Сигналът за Трифонов е дошъл от гражданин, който съобщил за човек, мотаещ се в района на Борисовата градина.

Мъжът водел скитнически начин на живот в столицата, а основното му препитание било събирането на бутилки, от МВР обаче твърдят, че не става въпрос за клошар.

Издирваният Николай Русинов пък работел в частна фирма като преводач. Той е криминално проявен.

През 2008 г. влязъл в регистрите на МВР за нанасяне на лека телесна повреда на мъж в района на столицата.

 

Миналата седмица е заявил, че отива в чужбина. "Не е ясно до колко това е истина", обяви директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов.

"Самите веществени доказателства могат да говорят какво се е случило в нощта на убийството", каза той.

Към момента задържаният Николай Трифонов отказва да дава показания.

"Имаме предположения, версия, че тримата са били заедно", каза Йорданов.

Минал е през детектор на лъжата и резултатите показват, че не може да бъде отхвърлен като съпричастен към разследването, допълниха от СДВР.

Основната версия на разследващите е, че убийството е станало по непредпазливост, докато двамата са се опитвали да изнасилят Яна.

Вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи още, че вече са готови поръчаните експертизи и сутринта, след като е имал ясната картина по случая, е информирал родителите на момичето.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати