29 Март 2024 г. Петък

Дете падна от първия етаж на детска градина

2011-07-21 11:45:59

6-годишно момиченце пострада, след като полетя от първия етаж на детска градина „Д-р Едгар Бороу” в Пловдив. Инцидентът е станал към 18 часа в сряда.

Детето се качило на маса до прозореца, за да погледне дали майка му идва да го вземе. То се облегнало на мрежата против комари, която поддала и момиченцето паднало от близо 2 метра височина.

"В шок съм", заяви пред Dnes.bg учителката на момичето Стоянка Мечева, която е с над 30-годишен стаж в детското заведение.

В момента на инцидента в групата е имало само три деца. Едното било до прозореца, другото гледало анимационно филмче в занималнята, а третото било до тоалетна.

"Бях в стаята, тъкмо погледнах момиченцето до прозореца и за секунда се обърнах да видя какво се случва в занималнята, докато обърна главата, нея я нямаше”, разказва детската учителка.

Очевидци на инцидента са станали хора от жилищния блок срещу детската градина в пловдивския район „Тракия”. Те са подали сигнал в полицията и са повикали Бърза помощ.

"Момиченцето е със сцепена брадичка и за минути е откарано с линейка в болница”, съобщиха за Dnes.bg от Центъра за спешна помощ.

В лечебното заведение на 6-годишното дете била оказана медицинска помощ, след което то било изписано за домашно лечение.

"Родителите са спокойни и не винят персонала за инцидента, въпреки че всички сме разстроени след случката”, заявиха за Dnes.bg от ОДЗ „Д-р Едгар Бороу” в Пловдив.

Оттам поясниха, че в детското заведение за първи път става подобен инцидент.

От полицията са образували дознание по случая.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати