24 Април 2024 г. Сряда

Търговци плашат данъчни на Женския пазар

2011-07-21 05:52:46

Масови нарушения са установени на кооперативните пазари в София, съобщиха от столичната НАП.

Търговци заплашват със саморазправа проверяващите ги инспектори от НАП, други се крият като изоставят сергиите си.

Инспектори на столичната НАП направиха проверки в три от най-големите кооперативни пазари в София – Женския и пазарите в Люлин и Красно село.

Причина за данъчната атака по столичните пазари са получени в приходната агенция сигнали за масови нарушения на тези тържища.

Проверени са шест сергии за продажба на плодове и зеленчуци на кооперативния пазар в Люлин. И в шестте инспекторите са установили нарушения. Оказва се, че двама търговци изобщо нямат касови апарати, за което им са съставени актове. В останалите четири обекта, продавачите пък не издавали касови бонове за направените покупки.

Наемателите на тези сергии не сe явили в НАП в указания от инспекторите срок, за да им бъдат съставени актове, затова ще бъдат издирени и призовани съгласно действащите законови процедури, посочват от приходната агенция.

Двама търговци пък посрещнали със заплахи проверяващите ги инспектори. Призивите за саморазправа били подкрепени и от техни клиенти. Заплахите не спрели дори и в присъствието на повиканите за съдействие полицаи. За да избегнат проверката на данъчните, други трима търговци зарязали сергиите си и се скрили.

От проверените осем сергии и павилиони на Женския пазар изряден се оказал само един. В останалите са установени общо 10 нарушения на наредбата за регистриране и отчитане на продажбите с фискални устройства, за които са съставени актове.

С най-много нарушения се оказа търговец на сергия за плодове и зеленчуци. Той ще бъде санкциониран за неиздаване на касови бонове, липса на паспорт на касовия апарат, липса на книга за дневните финансови отчети.

Инспекторите на столичната НАП провериха и пет търговски обекта на пазар Красно село. И тук проверката приключи със седем акта за установени нарушения.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория София


Новини
Третият лъч на метрото се очаква да тръгне на 26 август, разкри столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти, след като инспектира столичната 51 детска градина "Щурче".В м ...
Новини
От МВР не отчитат засилено движение по пропускателните пунктове в неделния ден, който е първия ден на Възкресение Христово, информира БНР. Мнозина столичани напуснаха София преди празни ...
Новини
172 снегорина са на терен в София, съобщава БНР.Те обработват улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, както и основни улици в кварталите, стръмни участъци и общински пътища.За ...
Новини
За три дни заразените с коронавирус в света са скочили до над 300 000. У нас за миналото денонощие има общо 29 нови случая. Това обяви шефът на оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски.171 стана ...
Новини
Специализирана акция се провежда в столичния квартал "Факултета". Тя е започнала около 19.30 часа, съобщи "Нова телевизия".Операцията е насочена срещу разпространен ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати