25 Април 2024 г. Четвъртък

По 900 лева на месец харчат депутати за бензин

2011-07-21 05:51:23

Повечето депутати получават средно по около 900 лева на месец за пътуванията си с личните си автомобили и тези разходи не се доказват по никакъв начин. Това сочи специална справка от парламента, изготвена по искане на bTV.

В гаража на Народното събрание в момента има над 60 служебни депутатски коли. Много от депутатите обаче предпочитат да се качат на личните си возила, за да се срещнат с избирателите си.

Тази практика се толерира от парламента и така някои от тях получават до 8200 лева годишно, за да пътуват до по-отдалечените райони. Оказва се обаче, че никой не им иска фактури.

През изминалите три месеца общо 182-ма депутати са ходили до избирателните си райони. През юни на народните представители са изплатени над 163 хиляди лева за срещи със симпатизанти. Близо 105 хиляди лева са отишли за бензин.

Счетоводството на парламента обаче не съхранява и не обобщава информацията за това колко километра са пропътували депутатите с личните си коли, както и за изразходваното от тях гориво. 

Антон Кутев от БСП например често пътува с личната си кола до избирателния си район - Силистра. За гориво на месец получава средно около 700 лева. Той отчита изминатите стотици километри с декларация, в която сам вписва дестинацията и навъртения километраж, и не представя фактура за налетия бензин.

„Оттук нататък ще започна да си събирам всички фактури за бензин, за всеки случай, за да няма проблем”, заяви Кутев пред bTV.

И други депутати признават, че досега не са отчитали парите си за бензин. Сред тях са независимият Димитър Колев и заместник-председателят на НС Павел Шопов.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати