25 Април 2024 г. Четвъртък

Парагвай отива на финал на Копа Америка

2011-07-21 05:42:18
Парагвай успя да се класира за финала на Копа Америка, без да има победа от началото на турнира.

"Гуараните" стигнаха до нулево равенство срещу Венецуела, но бяха по-концентрирани при изпълнението на дузпите и взеха победа с 5:3.

На финала на надпреварата тимът ще се изправи срещу Уругвай, чийто отбор победи Перу с 2:0 в първия полуфинален сблъсък от престижната надпревара.

Парагвайците започнаха доста по-добре мача от своя противник, но така и не успяха да създадат добра възможност за гол през първите няколко минути.

За сметка на тях обаче венецуелците имаха добро положение още в 5-ата минута, но то бе пропиляно от Габриел Сичеро.

Бившият бранител на Вихрен Сандански опита удар от няколко метра, който обаче така и не намери очертанията на вратата.

В 23-ата минута Парагвай стигна до страхотно гопово положение - най-чистото през първото полувреме, но Нелсон Валдес не успя да реализира, след като бе излязъл сам срещу вратаря на противника.

Нападателят на Еркулес би право в тялото на Реми Вега и така и не успя да даде аванс на своя тим, въпреки добрата голова възможност.

Десет минути по-късно съдиите отмениха попадение на Венецуела по малко необясними причини. Голът бе дело на Вискариондо, но бе отменен.

В 41-ата минута венецуелците отново имаха добър шанс да излязат напред в резултата, но ударът на Морено тресна напречната греда.

Второто полувреме далеч не бе толкова интересно, колкото първото, и ситуации за гол на практика почти нямаше.

Нападателят на Парагвай Нелсон Валдес на два пъти излезе сам срещу вратаря на противника Реми Вега, но не успя да реализира, тъй като би право в тялото му.

В крайна сметка двата тима стигнаха до нулево равенство и трябваше да изиграят две продължения от по 15 минути.

Още в 93-ата минута Малдонадо имаше шанс да изведе Венецуела напред в резултата, но след неговия удар топката срещна гредата.

Минута по-късно венецуелците треснаха нова греда, като този път ударът бе на Хуан Аранго, който стреля директно от фаул.

В 103-ата минута Парагвай остана с 10 души на терена, тъй като Сантана получи втори жълт и съответно червен картон.

До края на продълженията не се стигна до голове и двата тима трябваше да определят победителя след изпълнение на 11-метрови наказателни удари.

Парагваците вкараха и петте си дузпи, докато Лусена пропусна за Венецуела, и така победата отиде при "Гуараните".
източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати