23 Април 2024 г. Вторник

Калфин: Основният ми опонент ще бъде кандидатът на ГЕРБ

2011-07-20 07:25:55

Сред хората, които издигнаха моята кандидатура имаше и привърженици на председателя на БСП и вегови противници. Това заяви в сутрешния блок на бТВ кандидатът на БСП за президент Ивайло Калфин. Той отдаде негативните изказвания по негов адрес сред отделни социалисти на емоциите, предадеКРОСС.

Не изключвам негативна кампания спрямо мен, посочи Калфин, въпреки че той няма притеснения относно миналото и поведението си.

Имам самочувствие, че имам добра професия на икономист, която ми дава независимост, заяви Калфин.

Основният ми опонент ще бъде представителят на ГЕРБ, подчерта Ивайло Калфин. По думите му евентуален президент от управляващата партия ще бъде зависим от Бойко Борисов.

Кандидатът на БСП ще търси подкрепа от всички, които искат по-различно поведение от това на управляващите.

ДПС е центристка партия и тя може да се наклони наляво или надясно и да подкрепи, когото прецени. Така Калфин коментира популярната теза, че президентът се избира с решаващата подкрепа на партията на Доган.

Аз не съм анти-системен играч, за разлика от г-жа Кунева, подчерта Калфин, като уточни, че се бори в рамките на политическата система, изградена от партиите.

Калфин заяви, че неговата фамилия произхожда от софийското село Бистрица, има история от 1500-та година и се гордее с нея.

Деля времето между София и Брюксел. От понеделник до четвъртък съм в Брюксел, после пристигам в България. Семейството ми живее при мен в белгийската столица, съобщи Ивайло Калфин. Той посочи, че познава много популярни хора, но близките му приятели не са популярни и са извън сферата на политиката.

За мое голямо съжаление ГЕРБ нямат още кандидат и няма с кого да водя дебат, заяви Калфин. По думите му е важно да се води дългосрочна политика.

Много ще е странно президентът, избран по сегашната Конституция, да седне в кабинета си и да заяви, че не приема тази Конституция. Така Калфин коментира изявленията на кандидатът на РЗС Атанас Семов.

източник: actualno.com

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати