25 Април 2024 г. Четвъртък

Семейство Березовски се развежда за рекордна сума

2010-07-22 18:20:45
Втората съпруга на руския олигарх Борис Березовски получи "бърз" развод, след който вероятно ще стане със 100 млн. лири по-богата отпреди брака, съобщи в. "Индипендънт".

Галина Березовска твърди, че е живяла едва две години със съпруга си в продължение на техния 18-годишен брак.

Богатството на руския олигарх навремето се оценяваше на над 1 млрд. долара, но се предполага, че напоследък е намаляло. То е натрупано, след като той и Галина вече са били де факто разделени, твърди в. "Индипендънт".

Според изданието олигархът вероятно ще плати на бившата си съпруга 100 млн. лири, с което техният развод ще се превърне в най-скъпия в британската история.

Предишният рекорд се държеше от развода на милионера Бевърли Чармън. През 2008 г. той плати на бившата си жена 48 млн. лири.

Франк Арнд, адвокат в Stowe Family Law, специализиращ в скъпоструващи разводи, заяви, че семейство Березовски са били женени 18 години, имат две деца в тинейджърска възраст и макар че оценките за богатството на Березовски да варират, твърде вероятно е той да плати повече, отколкото Бевърли Чармън. Според Арнд основният проблем ще бъде не размерът на договореното обезщетение, а как ще бъде приложено споразумението. Много ще зависи от местоположението на активите на семейството, уточнява Арнд.

Галина и Борис са сключили брак през 1991 г., след като той се е развел с първата си съпруга, Нина, от която има две деца.

Двамата са се срещнали през 1981 г. Тогава Березовски е бил преподавател по математика в Москва и е получавал по 60 лири на месец. Впоследствие е започнал бизнес като дилър на автомобили. Сключил е първия договор за дистрибуция на мерцедеси в Съветския съюз. Березовски се е превърнал в един от първите руски олигарски, когато президентът Борис Елцин е започнал да разпродава държавни активи на своите приближени.

В момента той е един от най-яростните противници на премиера на Русия и бивш президент Владимир Путин и живее в изгнание във Великобритания, където е получил политическо убежище.

51-годишната Галина е подала молба за развод, защото се вбесила, че любовницата на Борис Березовски - Елена Горбунова, е наричана "съпруга на олигарха". В съдебните документи пише, че причина за развода е "неблагоразумното поведение" на олигарха, твърди "Индипендънт".

Галина Березовска живее в Лондон заедно с двете деца от брака им. Борис Березовски живее в Съри с приятелката си, с която има 15-годишна връзка, и с двете им деца.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Свят


Новини
Източник: EPA/БГНЕСОпасната и недалновидна политика на Вашингтон постави САЩ и Русия на ръба на пряк сблъсък. За това предупреди говорителят на руското външно министерство Мари ...
Новини
Президентът на Русия Владимир Путин обяви през тази нощ в телевизионния ефир започването на война срещу Украйна под названието "специална военна операция в Донбас", ...
Новини
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отказва да признае, че е загубил президентските избори, след като американски медии съобщиха, че Джо Байдън печели, пише " ...
Новини
Демократът Джоузеф Байдън е 46-ият президент на САЩ. Това обявиха CNN, NBC и АП.АП съобщи, че демократът побеждава в Пенсилвания и получава 20-те електорални гласа. С тях съб ...
Новини
Американците избират президент при безпрецедентна електорална активност. Само на предварителния вот са гласували над 100 милиона избиратели. Интересът към тези избори, единодушно опр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати