19 Април 2024 г. Петък

Алексей Петров: Взривовете са отчаяно усилие за спасяване на рейтинга на Борисов

2011-07-19 14:45:31
Избухването на взривовете пред партийната централа на РЗС и пред клуб на ДСБ е продукт на отчаяни усилия за спасяване на потъващия рейтинг на министър-председателя. Това се казва в съобщение, изпратено до медиите от PR екипа на Алексей Петров. Разследваният като лидер на престъпна група "Октопод" и издигнат за държавен глава Петков съобщава, че ще се обърне към прокуратурата, за да поиска предприемането на спешни действия за установяване на извършителите и на подбудителя на взривовете от тази нощ, които той нарича атентати.

Алексей Петков вижда връзка между побоя на журналиста Огнян Стефанов, експлозията пред редакцията на вестник "Галерия" и днешните взривове. По думите му и трите са "продукт на една и съща концепция за постигане на надмощие и контрол чрез насилие с корени в 90-те години на миналия век. И типологията, и виктимологията при трите престъпления са практически еднакви. И мотивите, и средствата на извършените деяния са идентични."

"Според г-н Алексей Петров възникват съмнения в посока на министър-председателя г-н Бойко Методиев Борисовкато вдъхновител и идеолог на стила на терор в политиката", пише още в съобщението.

Според Петков случаят с побоя над Огнян Стефанов през септември 2008 г. е бил с цел "да бъдат замазани следите, водещи към поръчителите на клеветническата кампания срещу ДАНС", довела до разгласяване на класифицирана информация в сайта "Опасните новини", а за още по-успешното "замазване" била предизвикана разработката "Галерия".

"През февруари 2011 г. трябваше да се развихри спешно "кризисен пиар"поради станалите достояние на публиката доказателства, че лично министър-председателят Бойко Борисов е замесен в контрабанда.Тогава той трябваше да се спасява от доказателствата, получени със специално разузнавателно средство (което е доказателство пред съда!), че лично е замесен в контрабанда и укриване на акцизи. Главният свидетел по случая вече не е между живите, за което може само да се съжалява", пише още разследваният бивш съветник в Държавната агенция "Национална сигурност".

По-нататък Алексей Петков заявява, че икономическата политика на кабинета, "дирижирана по откровено невеж начин от министър-председателя", катастрофира. Той напомня и акцията на РЗС - интернет сайт, който "уволняваше" Борисов.

Според Петров и с невъоръжено око се вижда патологичната зависимост Борисов от властта, а отчаянието му и "дълбоките му страхове, че за него "няма живот извън политиката", го мотивират да предприеме крайни действия, за да "профилактира" набиращи скорост събития, които го насочват към политическото бунище".

"Министър-председателят е абсолютно мотивиран да съчетае "полезното с приятното". От една страна, той стартира предизборната си кампания по достатъчно "ефектен" начин. От друга страна, той просто си отмъщава на тези, които накърняват достойнството на Особата му. От трета страна, както всеки терористичен акт, снощните експлозии целят сплашване както на реалните му опоненти, така и на цялата общественост. "Черешката на тортата" е влизането на "железния" Бойко Борисов... в ролята на жертва", гласи анализът на бившата барета.

Алексей Петров подчертава, че ще се обърне към главния прокурор "не защото някой се опитва с бели конци "да му пришие"нов преход" - този път към напълно авторитарно управление, гарнирано с фасадна демокрация и терористични актове за "направляване на кучкарника"Ако днешната тенденция на терористични рецидиви бъде оправдана с определението "самовзривили се", дали скоро няма да ни сполети и оправданието "самоубили се"? Трябва ли да се дадат човешки жертви, за да се пресекат ширещите се терористични увлечения, обслужващи налагането на пълен контрол над българската общественост?"
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати