29 Март 2024 г. Петък

Взривовете удряли по Цветанов и Борисов

2011-07-19 13:55:44

Взривовете пред централата на РЗС и офиса на ДСБ не са проста случайност. Те са поредната целенасочена атака срещу вътрешния министър Цветан Цветанов и правителството на премиера Бойко Борисов.

Това се казва в декларация на парламентарната група на ГЕРБ по повод двата инцидента от тази нощ.

"Колко трябва да си лабилен, за да твърдиш, че управляващите имат интерес от подобен род инциденти, и колко слаб стратег трябва да си, за да си повториш ходовете", питат се управляващите.

"В дните, когато министърът на вътрешните работи провежда една тежка за всички политика на стабилизиране на страната и на остро противопоставяне с организираната престъпност, слаби политически стратези, но добре обучени силоваци, очевидно експерти по взривове с политически амбиции, се опитват да плашат с дим и пушилка", посочват от ГЕРБ.

От партията остро осъждат „превърналите се в грозна практика опити работата на правителството и институциите в държавата да бъдат дискредитирани по този криминално истеричен начин“.

„Осъждаме и скандалния модел, по който очевидно тръгва предизборната кампания. Категорично се противопоставяме срещу такъв тип провокации – да боравиш не с аргументи, а с взривове, да привличаш внимание с бомби, а не с думи“, се подчертава в декларацията.

„Сценарият се повтаря – за пореден път ъндърграундът се коалира. Можем само да предполагаме кои са неговите партньори, но в едно сме убедени и то е, че те не успяха да пробият нито един от представителите както на правителството, така и на парламентарната група.

Следователно потърсиха съдружие с опонентите ни. А много им се искаше корупционният модел от годините на прехода да продължи. Да, обаче тази практика се провали, свърши периодът на платените изпълнители от държавата и това естествено доведе до следващия им ход – подхвърлят бомби, флашки, окачват билбордове, кресливо подвикват и зверски се измъчват, че отново не успяват да ни извадят от равновесие“, смятат от ГЕРБ.

 

От партията уверяват, че няма да допуснат страхът и еманацията на беззаконието от предходните управления да триумфира в държавата.

„Ще продължим да управляваме в хигиена и безкомпромисност срещу тази криминална (мафиотска) симбиоза, която се опитва да възстанови порочните модели от миналото“, обещават от ГЕРБ.

"Втората половина на българския преход роди формулата на политическите търговци – че дори и най-бездарният ни представител е сто пъти за предпочитане пред кресливите, политически късогледи и корумпирани опоненти. ГЕРБ постави едно санитарно условие за успешно управление – честността, и сме сигурни, че тя ще гарантира пълния ни мандат", смятат управляващите.

"Няма да оставим управлението на автопилот. Защото нас ни е грижа, защото гледаме по-надалеч от едни или други избори", заявяват от ГЕРБ.

„Недейте така истерично да плашите и не заигравайте политиката с престъпността. А на тези, които си избраха за играчка бомбите и взривовете, още повече да внимават, защото ще взривят и себе си накрая“, предупреждават от ГЕРБ.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати