26 Април 2024 г. Петък

СДС: Взривовете са атака срещу политическата система

2011-07-19 13:50:00

Двата взрива от тази сутрин са атака срещу българската политическа система, която в момента е заплашена. Така лидерът на СДС Мартин Димитров коментира взривовете пред централата на РЗС и пред клуб на ДСБ от тази нощ.

Той допълни, че не е работа на политическите партии да изграждат спекулативни версии. Според него не е задача и на органите на реда да хвърлят в обществото разни хипотези.

Основната задача на МВР е в много кратки срокове да разкрие извършителите и да събере годни доказателства, каза Димитров.

Ако това разследване се провали, ще е допълнителен мотив за вот на недоверие към министър Цветан Цветанов, смята синият лидер.

 

На днешното заседание на Националния съвет на СДС е взето решение парламентарната група на Синята коалиция да гласува "за" вота на недоверие за провал в сектора на на вътрешната сигурност и обществения ред.

"Тази позиция не е емоционална, нито е взета прибързано. СДС свали своето доверие от министър Цветанов още преди 5 месеца и призова министър-председателя да го освободи от заеманите от него длъжности в правителството.

За съжаление причините, мотивирали това наше искане тогава, са дори по-актуални днес", се казва в декларация на партията. 

Лидерът на СДС заяви, че са били наясно още от самото начало, че вотът няма да мине. Целта е да бъдат посочени всички проблеми на системата за сигурност, обясни той.

„Гласувайки „за" вота, ние не гласуваме с БСП и ДПС, а срещу порочните практики, въведени точно от тяхното управление, с които Цветанов не пожела или не успя да се справи, а напротив – някои дори задълбочи“, подчерта Мартин Димитров.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати