20 Април 2024 г. Събота

Млади ГЕРБ-ери ще стават кметове

2011-07-17 07:25:18

„Голяма част от младежите са номинирани от структурите на ГЕРБ за кандидати за кметове и общински съветници”, съобщи в Пловдив зам.-председателят на партия ГЕРБ и вицепремиер Цветан Цветанов.

Изказването той направи на Четвъртата политическа академия на МГЕРБ, която се провежда под тепетата.
Вътрешният министър посъветва бъдещите участници в предизборната кампания за местните избори да напомнят на хората и на политическите си опоненти какво са вършили предходните управления.

„Ако противниците в кампанията не си спомнят, то хората знаят кой създаде Косьо Самоковеца и защо в първите години от членството в Европейския съюз  страната ни усвои едва няколко милиона евро от фондовете.”, заяви Цветан Цветанов пред младежите от ГЕРБ.

Той припомни, че след поемането на властта от ГЕРБ България е върнала доверието на европартньорите и фондовете са били размразени. Така страната ни за 2 години е успяла да усвои 2 милиарда и 50 милиона евро. Според министъра на вътрешните работи това се е случило, след като от Брюксел се уверили в резултатите от борбата с организираната престъпност и корупцията.

Пред младежите от политическата академия на ГЕРБ Цветанов каза, че за разлика от другите партии, на предстоящите местни избори партията ще заложи на млади и енергични хора.

„Всички в ГЕРБ сме равнопоставени и младите хора с качества намират място в листите на партията за предстоящите избори за кметове и общински съветници.”, съобщи заместник-председателят на ГЕРБ.

Според него с помощта на младите ГЕРБ ще успее да спре и обърне 20-годишния процес на деморализация на ценностите, който са толерирали всички партии, управлявали страната по време на прехода. "">„Като бъдещи управници, трябва да имате много търпение, за да изслушвате всички хора, които ще дойдат при вас, за да вземете най-правилното решение, защото от вашата работа ще зависи развитието на страната”, заяви Цветан Цветанов пред участниците в политическата академия.

По време на обучението, номинираните младежи за кандидат-кметове и общински съветници от ГЕРБ се научиха как се прави кампания за местните избори, как се съставя бюджет на една община и по какъв начин става координацията между  общинската и централната власт.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати