25 Април 2024 г. Четвъртък

Безличен Левски удържа нулево реми срещу Амкар

2011-07-14 05:00:59

Българският вицешампион Левски завърши 0:0 срещу руския тим Амкар Перм в контролна среща, част от лятната предсезонна подготовка на "сините" в австрийския курорт Линдабрун.

Като цяло руският отбор бе по-добрият на терена и само липсата на точни завършващи удари на Георги Пеев и компания не доведоха до втора поредна загуба на Левски в контролите, след като момчетата на Гонзо бяхо обърнати от 2:0 до 2:3 от румънския слабак Петролул преди дни.

Силен мач за Амкар направи бившият национал Пеев, който напусна преди почивката, след като бе зверски изритан от новата покупка на Левски Тодор Христов, който се извини на Пеев за балтията.

Фрапантни пропуски за българския тим направи Дарко Тасевски, който явно вече мисли за трансфер, след като преди седмици призна, че е лишен от мотивация да носи фланелката на Левски.

 

 

Двубоят започна по-добре за руснаците, които натиснаха българския отбор и само след две минути игра Митар Новакович нанесе опасен удар с глава, който за късмет на Левски бе неточен.

В следващите минути българските играчи на Амкар Георги Пеев и Захари Сираков се отличиха с по едно центриране, но и в двата случая Пламен Илиев следеше ситуацията и топката се озоваваше в ръцете на младия страж.

Левски изглеждаше безидеен и приемаше играта в своята половина. Едва след четвърт час игра "сините" показаха, че са на терена, когато Тодор Христов изпълни ъглов удар, а Данчо Милиев нанесе много неточен удар с глава.

Още в следващата атака Бурмистров подаде към Михальов, който можеше да създаде главоболия на момчетата на Гонзо, но играчът на Амкар не успя да "хване" топката, за да нанесе силен удар.

Секунди по-късно един от най-добрите на терена до този момент Бурмистров получи хубав пас и се озова сам срещу Пламен Илиев, след като Иво Иванов действаше доста неориентирано и покри засадата.

За късмет на Левски руският футболист показа, че не е настроил мерника си, пращайки кълбото в аут, за ужас на треньорския щаб на Амкар.

Тимът от "Герена" реагира като ужилен и тръгна в атака. Влади Гаджев пусна пас към "новия Дембеле" Сьорд Арс, пред когото предстои ужасно много работа, за да се доближи до ефективността на малиеца, след като "лалето" нанесе комичен удар, при който топката прелетя далеч от рамките на "руската" врата.

В 20-тата минута бившият национал на България Георги Пеев стреля от около 15 метра, като топката премина много близо до левия страничен стълб на Пламен Илиев, излизайки в аут.

Последва нова изява на Арс, който този път реши да пробва удар с глава, след като с крак шутира доста неточно. Холандецът повтори упражнението, като отново стреля далеч от целта.

В следващите минути отново руският отбор бе по-активен, а Георги Пеев се отличи с много хубав пас, при който Новакович нанесе удар с глава, но топката бе уловена от Пламен Илиев.

Пет минути преди края на първата част Левски се активизира. Тодор Христов, който малко преди това получи жълт картон за свирепа балтия срещу Георги Пеев, подаде фантастичен пас към Дарко Тасевски, който очевидно мисли за трансфер в друг отбор, след като от малка дистанция пропусна да вкара сигурен гол за своите.

След това Милиев стреля с глава, получавайки пас от Владимир Гаджев, но топката излезе в аут, а минута по-късно Георги Пеев бе принудително заменен, след като бе изритан от Тодор Христов.

В началните минути на втората част руският тим започна по-добре и влезлите като резерви Цискаридзе и Джалович показаха голямо желание за игра. Пръвият шутира неточно, а удар на втория бе спасен с вещина от Пламен Илиев.

20 минути преди края на срещата Георги Иванов направи цели 8 смени и отборът на Левски придоби друго лице, като единствените футболисти на "сините", които останаха на терена бяха вратарят Илиев и Тасевски.

В 75-тата минута футболистът на Амкар Захари Сираков, който игра за Левски в периода 1997-2001 година, отправи топовен шут, като първоначално Илиев изпусна топката, но после я улови и опасността за левскарите премина.

Само минута по-късно Белоруков стреля от голямо разстояние, като Илиев отново показа липса на концентрация, изпускайки топката, но защитата пред него внимаваше и изби.

Десет минути преди края Дарко Тасевски отново пропусна уникална възможност, когато отправи разочароващ удар, а при една от следващите атаки на Амкар шут на резервата Васильов профуча на педя от "синята" врата.

Последните минути на срещата се доиграваха, като и двата отбора не направиха нищо запомнящо се.

 


Левски - Амкар Перм  0:0


Левски:  Илиев, Иванов (Станчев - 70'), Старокин (Видович - 70'), Мюлдер (Башлиев - 70'), Милиев (Георгиев - 70'), Гаджев (Димов - 70'), Грийн (Младенов - 70'), Тасевски, Йовов - к (Балтанов - 70'), Христов (Райков - 46'), Арс (Цветков - 70')

Амкар: Хомутовски, Сираков, Белоруков, Миялович, Коломейцев, Пеев (Пажич - 43'), Новакович, Бурмистров, Михальов, Черенчиков, Секретов

източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати