25 Април 2024 г. Четвъртък

Не билбордовете, народът ме уволнява!

2011-07-12 21:36:10

„Не ме интересуват тези билбордове, нито съм ги виждал, ако искат да ги накачат по всички стени. Мен ме назначава народът и той ме уволнява, а не с билбордове и подобни. Нека си харчат парите“.

Така премиерът Бойко Борисов коментира анонимната досега акция срещу него „Ще уволня Бойко Борисов“, която стартира с билбордове, а след това прерасна в интернет сайт, в който няма информация за инициаторите, а само възможност за неограничено гласуване.

„Видя се, че тези хора са си похарчили парите напразно. И това ще се види, че е лъжа. Ние не харчим пари за такива неща и не се занимаваме с такива неща”"">„Кой се е съмнявал някога, че г-н Костов, БСП и ДПС са едно и също? Това са едни и същи хора, които през годините са правели така, че да възпрепятстват всяко едно демократично правителство. Не ни притесняват“.

 

Премиерът обаче не отговори на въпроса дали той е наредил свалянето на билбордовете.

"Чисти сме пред съвестта си. С малцинство изведохме България от кризата. Вече има ръст, има добро усвояване на европейските фондове и се вижда колко неща се правят всеки ден", похвали се Борисов.

„В края на краищата народът е този, който ни назначава. Ако мине пък вотът, ще направим избори и пак народът ще си каже думата”, коментира той.

Политическите сили засега отричат да имат нещо общо с анонимната кампания.

Лидерът на РЗС Яне Янев, който агитираше чрез множество билбордове за изборите 2009 г., също се разграничи.

Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че няма идея кой стои зад тази инициатива, но уточни, че интернет е единственото останало пространство на свободната мисъл.

По думите му новият сайт показвал промяната на обществените настроения към управляващите и министър-председателя.

„Главният заподозрян“ Алексей Петров също отрече да им нещо общо с инициативата, а Съюзът за стопанска инициатива, чийто изпълнителен директор е Петров, излезе с разграничителна позиция до медиите.

От ССИ са категорични, че нито са поръчвали въпросните билбордове, нито имат намерение да провеждат анонимни акции или да задават на публиката PR гатанки.

„Колкото и да са големи вчерашните билбордове, те не са ни необходими, за да виждаме несравнимо по-големите безобразия на правителството на Бойко Борисов“, заявяват  още от организацията, като припомнят, че са поискали публично оставката на премиера още на 3 юли.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати