23 Април 2024 г. Вторник

Станишев предчувства общия фронт срещу Цветанов

2011-07-12 14:00:19

БСП все още бистри дали да поиска вот на недоверие за цялостната политика на кабинета или по темата сигурност. Затова ще води разговори с опозиционните партии в парламента. 

„В началото на следващата седмица ще има основание да се формират мотиви за внасянето на нов вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов“, категоричен е обаче лидерът на социалистите Сергей Станишев. 

Тази седмица БСП планира да проведе консултации и с другите опозиционни партии – СДС, ДСБ, както и независимите народни представители. Сините вече обявиха, че биха подкрепили евентуален вот срещу Цветан Цветанов. 

„Ние държим да бъдем коректни към ДПС, ще спазим нашия ангажимент ще водим разговори с тях“, заяви Станишев.

Оттук нататък решението е в тяхното поле, защото ние виждаме аргументи и за двете теми – и за вот за цялостната политика, и за вот срещу министър Цветанов, добави той. 

По думите му е явно, че всички парламентарни групи извън ГЕРБ не споделят това, което прави министър Цветанов, и това е добро основание за обединение на опозицията.

Според Станишев е необходимо да се покаже, че този авторитарен полицейски стил на управление, този едноличен стил на управление не се приема от различните парламентарно представени партии.

Ангел Найденов обясни, че ще се търси възможно най-широка парламентарна подкрепа за вота, за да се види, че ГЕРБ вече са сами в Народното събрание и могат да разчитат само на определен брой независими депутати. 

„Много е вероятно темата за вота на недоверие да бъде насочена към сферата на сигурността. Имаме всички основания да говорим за полицейски произвол и насилие, имаме всички основания да говорим за провала на управление“, добави депутатът. 

БСП е категорична, че предстоящият вот на недоверие ще се реализира при всички случаи до края на юли.

 

Пожелавам на правителството да поемат максимално бързо по пътя към Луната, защото това е в интерес на българските граждани, каза още Станишев. 

„Чух едно изказване на министър-председателя, че ако имал 3 милиарда излишък, както е имало предишното правителство, е щял да асфалтира пътя до Луната“, припомни лидерът на социалистите думите на Борисов пред министрите си от миналата сряда. 

В тази връзка той поздрави правителството с един цитат с песента „Ticket to the Moon” – „Билет до Луната”. 

„Не знам дали ще стигнат до Луната, но тук в България и на земята не показват особена полза в тази тежка криза, която се плаща като сметка от всеки един българин“, заключи лидерът на БСП. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати