27 Април 2024 г. Събота

Роднини на жертва биха обвиняем в столичен съд

2010-07-22 13:17:39

Близки на убития преди три години в Самоков Аспарух Асенов нападнаха трима от обвиняемите за смъртта му. Това стана по време на заседанието в Софийски окръжен съд, където севъзобнови делото.

Припомняме, 17-годишното момче от ромски произход беше пребито в центъра на града, в близост до полицейското управление. За убийството бяха задържани четирима души - Кристиян Иванов, Стефан Ангелов, Георги Страбански и Стефан Цонев.

След съдебното заседание близките на убития Аспарух нападнаха трима от подсъдимите българи с викове „Убийци! Едничък ни беше и вие ще лежите до него".

В настървението си близка на убития циганин успя да удари с чехъл по главата един от обвиняемите.

Лидерът на Евророма Цветелин Кънчев опита да успокои емоциите на почернените роднини. Нашите хора са доста емоционални, болката им е голяма, но все пак ние ги учим, че трябва да се вярва в правосъдието и че никой няма право да взема правосъдието в свои собствени ръце, заяви той.

Съдебният състав назначи съдебно-психиатрична експертиза, която трябва да установи дали един от подсъдимите - Кристиян Иванов е вменяем и може да носи наказателна отговорност.

Стана ясно, че той е в тежко психическо и физическо състояние заради катастрофа, която е претърпял преди около година. Именно това е причината делото да бъде временно спряно. Иванов е с тежка черепно-мозъчна травма и не се яви в съда.

Следващото съдебно заседание по делото е на 23 септември.

Кънчев коментира и случая с убийството на Борислав Райнов. Според него няма напрежение на етническа основа в „Овча Купел" след случилото се.

Той подчерта, че случаят е бил преекспониран. По думите на  лидера на Евророма по най-бързия начин трябва да се съборят бараките в перифериите на квартала, където са се настанили „пришълци", както той ги нарече, и които нямат адресни регистрации. Това ще стане с наше съдействие, обеща Кънчев.

Той допълни, че кореняците роми от квартал „Факултета" и кореняците българи от „Овча купел" се познават и са в много добро отношение.

По-рано днес стана ясно, че още трима души са задържанипо подозрение в съучастничество в убийството, извършено в столичния кв. „Овча купел".

източник: news.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати