26 Април 2024 г. Петък

Аржентина на 1/4-финал на Копата след класика над Коста Рика

2011-07-12 06:40:08
Аржентина най-после показа добра игра по време на домакинския турнир Копа Америка, който се провежда на територията на страната.

"Гаучосите" успяха да се класират за 1/4-финалите на надпреварата, след като в последния си мач от груповата фаза победиха Коста Рика с класическото 3:0.

В първите две срещи от Група "А" момчетата на Серхио Батиста тотално разочароваха с представянето си и бяха бурно освиркани от своите фенове.

Те обаче успяха да стигнат до успех срещу костариканците и да постигнат целта си към момента - място в директните елиминации.

Две от попаденията в срещата бяха на звездата на Атлетико Мадрид Кун Агуеро, който се разписа в 45-ата и 53-ата минути, а крилото на Реал Мадрид Анхел ди Мария добави един гол в 64-ата минута. Лео Меси пък помогна с две асистенции.

Благодарение на победата в срещата Аржентина вече си гарантира място сред 1/4-финалистите в турнира. "Гаучосите" събраха актив от 5 точки и са 2-и в своята група.


Двубоят очаквано започна по-добре за "Гаучосите", които владееха инициативата и като цяло бяха по-добрият отбор на терена.

Стражът на костариканците Морейра се справи доста добре в срещата и спаси множество голови положения, но все пак се пропука на три пъти.

Още в началото на мача Кун Агуеро имаше страхотен шанс да се разпише, след като отправи удар от близо, но стражът на противника успя да улови кълбото.

В 10-ата минута пък Лео Меси проби и шутира, но топката се спря в тялото на бранител и така и не влезе в тяхната врата.

Атаките на "Гаучосите" продължиха и в следващите минути Игуаин и Агуеро отправиха коварни удари към противниковата врата, но неточни.

В 25-ата минута пък Игуаин бе изведен от Гаго сам срещу стража на костариканците, но нападателят на Реал така и не успя да вкара.

До края на полувремето аржентинците владееха инициативата и в крайна сметка голът падна буквално в самия край на частта.

В 45-ата минута Фернандо Гаго отправи много силен удар, който обаче бе спасен от вратаря на Коста Рика. След неговата намеса топката попадна в Агуеро, а нападателят от своя страна не сгреши - 1:0.

Второто полувреме започна отново по-добре за "Гаучосите". В 53-ата минута Кун бе намерен по прекрасен начин от Меси в наказателното поле на противника и реализира втория си гол.

В 64-ата минута отново Меси демонстрира брилянтната си класа, асистирайки и за попадението на Ди Мария. Крилото получи хубав пас от звездата на тима и със силен удар не остави шансове на стража на Коста Рика.

До края на мача повече попадения нямаше и резултатът се запази. 

АРЖЕНТИНА - КОСТА РИКА 3:0
[1:0] Агуеро 45'
[2:0] Агуеро 53'
[3:0] Ди Мария 64'

АРЖЕНТИНА: Ромеро, Сабалета, Габи Милито, Бурдисо, Санети, Ди Мария (80 - Билия), Масчерано, Гаго, Агуеро (85 - Лавеци), Меси, Игуаин (80 - Пасторе)
източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати