19 Април 2024 г. Петък

Пловдивските социалисти решиха кого ще подкрепят на изборите

2011-07-10 07:24:46

Георги Търновалийски и беше избран от пловдивската организация на БСП за кандидат-кмета, който ще социалистите ще подкрепят на местните избори.

Той беше подкрепен със 152 гласа по време на градската партийна конференция. В момента Търновалийски изпълнява длъжността заместник-кмет по социалните дейности на Пловдив от квотата на БСП, а преди това беше един от директорите на НАП в Пловдив.

Вторият кандидат за номинацията на социалистите - Григор Станков, събра гласовете на 18 делегати и отпадна от надпреварата.

Бившият заместник-образователен министър от правителството на Сергей Станишев - Кирчо Атанасов, който също беше един от вариантите за кандидат-кмет от БСП, си направи отвод в началото на конференцията.

По време на 7-часовите дебати някои социалисти възроптаха срещу кандидатурата на Търновалийски, защото той не е член на БСП.

Зад издигнатата кандидатура застана и бизнесменът и номиниран за кандидат-президент Георги Гергов.

До момента освен той, със сигурност в надпреварата за кметски пост под тепетата ще участват  областният управител и лидер на ГЕРБ-Пловдив Иван Тотев, изключената от ГЕРБ общинска съветничка Дани Каназирева и настоящият зам.-кмет на Пловдив по спортната политика Георги Титюков.

Кметът на Пловдив Славчо Атанасов се готви за втори мандат, макар кандидатурата му да не е обявена официално. Лидерът на неговата партия ВМРО-НИЕ Петко Атанасов в прав текст заяви преди дни, че ще подкрепят Славчо Атанасов за втори мандат.

Националният съвет на БСП утвърди днес още 79 кандидати за кметове от левицата, включително и отдавна известния кандидат за кмет на София – Георги Кадиев.

Сред номинираните са също досегашният градоначалник на Търговище Красимир Мирев, на Разград - Денчо Бояджиев, на Ихтиман - Маргарита Петкова.

БСП издига за следващ мандат и кметовете на Симитли, Гърмен, Карнобат, Елена, Полски Тръмбеш, Сухиндол, Невестино, Брацигово, Долна Митрополия, Долни Дъбник, Родопи, Искър, Летница, Лъки,  Марица, Горна малина, Мъглиж, Николаево, Гурково, Опан, Ивайловград, Болярово, Стралджа и Тунджа.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Пловдив


Новини
Магазин в Пловдив започна необичайна инициатива. Собствениците на обекта решили да помогнат на всички възрастни и нуждаещи се хора да укрепят имунитета си, като безплатно им раздават джинд ...
Новини
Заповеди за премахване на 40 жилищни постройки на ул. "Бъндерица" в пловдивския квартал "Столипиново" е издал кметът на район "Източен" Н ...
Новини
Най-големите таксиметрови фирми в Пловдив обявиха, че са принудени да завишат тарифите заради въведения патентен данък от местния парламент. Той е в размер на 750 лева и според превозвачите т ...
Новини
Пловдивският апелативен съд възстанови на работа кмета на Пловдив Иван Тотев. Това се случи, след като Окръжният съд в града го отстрани от длъжност по обвинение, че е ощетил общинския бю ...
Новини
Пловдивският окръжен съд реши да отстрани от поста кмета на Пловдив Иван Тотев докато трае разследването срещу него, съобщи БНР. Тотев отговаря пред Темида за обществена поръчка по ст ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати