28 Март 2024 г. Четвъртък

Колко българи имат имущество над 150 000 лв.?

2011-07-09 07:04:24

Отхвърлянето на законопроекта за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност, ще ни даде възможност да усъвършенстваме още повече самия акт и отново ще бъде внесен и тогава ще се гласува в зала. 

Това заяви зам.-председателят на Народното събрание и депутат от ГЕРБ Анастас Анастасов пред Фокус.

По думите му има договорка с екипа, който е работил по законопроекта. 

„Става дума за текстовете, които притесняваха голяма част от гражданите, а именно за сумата, над която ще се търси несъответствие и за годините назад, за които ще се проверява наличието на несъответствие на доходи и имущество, и още 5-6 проблемни въпроса, които стояха и пред нас и които сме поставяли пред колегите от Венецианската комисия, но това са неща, които трябва да се решат от вътрешното законодателство”, посочи Анастасов. 

Той обясни, че законопроектът не е приет заради гласуването на депутатите от опозицията и независимите, които са дали своя вот „против”.

„За съжаление кворумът и броят на народните представители на ГЕРБ не достигна законопроектът да бъде приет”, коментира зам.-председателят на парламента. 

Анастас Анастасов подчерта, че това е законът, който най-много и най-дълго е изследван, проверяван и съгласуван с Венецианската комисия. 

„Основният акцент в аргументите на опозицията за противоконституционност на текстовете беше, че този закон е насочен срещу обикновените хора. 

Аз бих попитал колко от българите имат имущество за над 150 000 лева, че да засегне голяма част от обществото. Какво става, когато не може да бъде доказано престъпление, а аз получавам 1000 лева на месец, общо 12 000 лева на година, а съм си купил имот за над 200 000 лева?”, коментира Анастасов. 

Той изрази надежда този закон да бъде с отмираща функция с времето, т.е. да приучи българските граждани да изпълняват задълженията си към държавата, когато имат такива.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати