Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Четвъртък
Септ 19
Начало arrow Разни arrow Иван и Андрей: Не сме убийци!

Иван и Андрей: Не сме убийци!

  Print E-mail
2011-07-08 17:22:42
източник: dnes.bg

Не сме отговорни за смъртта на Васа Ганчева. Това заявяват в отворено писмо телевизионните водещи Иван и Андрей. 

Известната режисьорка почина, след като името й бе замесено в скандал. Тя бе заснета от скрита камера на Нова телевизия да иска хонорар, за да напише похвална статия за рубриката "Съдебен спор" на "Станция Нова".

Във видеото се виждаше как телевизионната критичка заявява, че срещу 1000 лв. ще напише три поредни статии във в. "Уикенд", с които да подкрепи предаването. 

„В последната седмица след смъртта на известната телевизионна критичка и режисьор Васа Ганчева спрямо нас се развихри истинска медийна истерия, която ни накара да напишем това писмо“, мотивират решението си Иван и Андрей. 

Според тях внушенията спрямо тях минават всякакви граници на здравия разум и е дълбоко невярно, несправедливо и нарушаващо личното им достойнство.

„Години наред сме били наричани „хлебарки”, „гноми”, „опосуми”, „гниди”, „паразити” и т.н., и колкото и да е трудно да повярвате, всички тези обиди просто са ни забавлявали, защото ние не възприемаме тукашните стандарти за балканска чест и достойнство. Този път обаче към нашите имена беше залепено дамгото на убийци, пък било то и морални, което категорично не отговаря на истината и играе на най-низките емоции на аудиторията за първосигнално търсене на мъст и изкупление.
 
Ние, както и нашият екип, дълбоко съжаляваме за кончината на Васа Ганчева, но категорично отказваме да бъдем отговорни за нея, не защото е тежко бреме за нас, а просто защото истината не е такава“, категорични са Иван и Андрей. 

Те мотивират решението си да пуснат скритата камера само заради истината, която сега ги превръщала във враг №1 на обществото. Макар и нелицеприятна, Иван и Андрей са преценили, че тя би била полезна за обществото. 

„Всякакви внушения, че излъченият материал е плод на някакъв конспиративен монтаж, са просто бръщолевения на емоционални лаици или професионални интриганти. 

Не по-малко отвращаващ е фактът, че когато излъчихме тази скрита камера, повечето колеги и медии ни поздравиха, цитираха и дори похвалиха за направеното разкритие, за да вдигнат рейтинга и тиражите си, асега ни наричат „убийци” поради същата тази причина, което за пореден път доказва нечистоплътната среда, в която работим и живеем.

Държим също така да е пределно ясно, че това разкритие по никакъв начин не омаловажава направеното от г-жа Ганчева в целия й творчески път“, пишат още тв водещите в писмото си.

„Истината е, че ние не носим вина за смъртта на Васа Ганчева и още по-малко сме знаели за нейните здравословни проблеми в момента на избухването на скандала със скритата камера, които, както впоследствие научихме, са се появили доста по-рано.

В онзи момент фактите и професионалната съвест ни накараха да дадем публичност заради бедната и навряна в ъгъла истина. И макар че сега ни е тежко и трудно, отказваме да вървим по улиците на България с клеймото „убийци”, защото това просто не е вярно. И ако у нас все пак е останала някаква професионална журналистика, тя ще потърси истината, а в този случай тя повече отвсякога не е на женския пазар, в жълтите вестници или в интернет форумите, а сред хората, които са дали Хипократова клетва и които със сигурност могат да кажат откога са здравословните проблеми на г-жа Ганчева, какво ги е причинило и може ли стресът да доведе до преплитане на червата?!
 
Тъй като ние знаем истината, не желаем да обясняваме на нашите близки, на нашите майки и на 6-годишната Ава (дъщерята на Иван), която вече може да чете, че не сме убийци. Затова тези, които разпространяват това твърдение, ще се срещнат с нас в съда, а там лекарите, според законовите разпоредби на Република България, ще трябва да изнесат цялата истина.

Накрая, още веднъж искаме да изкажем съболезнования на близките за загубата. Що се отнася до нас, ние не смятаме да бъдем жертви, колкото и удобно да е това след всичко, което много хора се постараха да направят. Защото е адски лошо послание към идните поколения, че в България често е много по-кофти да си жив“, завършват писмото си Иван и Андрей.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Разни
  Новини Във връзка с имотните скандали в ГЕРБ, с постове се разделиха Цецка Цачева и Цветанов Цветанов, а психологът Росен Йорданов коментира пред БТВ своя анализ на ...
  Новини Пътешественик и художник, Светлана Казина се мести да живее в планината Алтай преди около 20 години, в малка къща без течаща вода и често без ток.Тя обича живота и го живее ...
  Новини В интернет има много фирми, които уж предлагат много изгодни за коли за скрап цени. - Но винаги е по-добре човек да направи един бърз преглед на това какво се предлага реално на пазара. Малко са ...
  Новини На пазара има много куфари с колелца и човек трудно може да прецени кой е най-добрият вариант. Ето защо трябва да имаме умел водач в целия този свят на куфари – текстилни или пък с твърда ...
  Новини Технологиите продължават да се развиват според нуждите на човечеството. Има хора, които нямат връзка и са самотни, но трябва по някакъв начин да задоволят своите интимни потребности. Тогава на помощ ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  За кого ще гласувате на евроизборите?