Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Петък
Фев 28
Начало arrow Политика arrow Борисов умува с депутати бъдещето на парите в плик

Борисов умува с депутати бъдещето на парите в плик

  Print E-mail
2011-07-08 17:19:01
източник: dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов е обсъдил с депутати скандала с допълнителните пари в плик, които получават народните представители за представителни разходи. 

За срещата съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. 

„Заключението е, че могат да се оптимизират вариантите и върху харчовете на депутатите за срещи с избиратели и други мероприятия, да бъде начисляван налог. Всички, които получаваме възнаграждения, плащаме и данъци“, коментира МВР шефът. 

Скандалът се разрасна, след като финансовият министър Симеон Дянков обяви през седмицата, че всички доходи на депутатите трябва да бъдат облагани с данъци, а след това шефът на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев се оплака, че финансовият министър бил подведен с информацията. 

В заключение пък стана ясно, че шефът на НАП Красимир Стефанов е дал благословията си тези допълнителни доходи да не се облагат, тъй като не били лични средства, а предвидени в бюджетите на съответните институции и нямало как да им се търсят данъци.  

„В ПГ на ГЕРБ парите се разпределят след съответните заявки за мероприятия на народни представители, а в партията не се раздават пликчета“, категоричен беше Цветан Цветанов. По думите му лидерът на РЗС Яне Янев получавал парите си в плик, защото нямал парламентарна група. 

Като председател на Изборния щаб на ГЕРБ Цветанов не смята за коректно да дава мнение за евентуалното участие в президентската надпревара на Алексей Петров и Душана Здравкова.

„Смятате ли, че е коректно да коментирам лице, срещу което е приключило разследването и му е предявено обвинението? И човек от съдебната система, който напусна, заради симбиозата на съдебна система и представители на организираната престъпност? Това е пример за модел на системата на прехода. Не бих коментирал. Право е на всеки да се издигне като президент”, заяви Цветанов. 

Коментирайки присъдите на т.нар. братя Галеви, вътрешният министър заяви, че се надява съдебната система да започне с всеки изминал ден да работи в интерес на обществото и на държавата като цяло, придържайки се към върховенството на закона. 

„Надявам се това да се случи и по отношение на мерките по операция "Шок" и съдът да отсъди без други факти и обстоятелства, които биха могли да повлияят на вътрешната убеденост на един съдия“, допълни Цветан Цветанов. 
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини 5+1 партии в следващото Народно събрание. Формацията на Слави Трифонов е трета политическа сила. Това показват данните от последното проучване на "Тренд".ГЕРБ продължава да бъде ...
  Новини По инициатива на българската страна Владимир Путин проведе телефонен разговор с президента на Република България Румен Радев, съобщава Кремъл на своя уебсайт.Путин и Радев ...
  Новини Слави Трифонов учреди партията си с новото име "Има такъв народ", съобщи БНР. На учредителното събрание не бяха допуснати представители на медиите. Присъствали са 808 делегати, при ...
  Новини Не искам да се надлъгваме с това кой водомер на коя територия е. Ще си получат актовете. Това заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров пред БНТ по повод ...
  Новини Проблемът не е в бруталните атаки към държавния глава, а в управлението на държавата, контрола и използването на службите и правоприлагащите органи и спазването на закона от тяхна ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Кое е най-важното събитие в България за отминаващата 2019 година?