20 Април 2024 г. Събота

Борисов умува с депутати бъдещето на парите в плик

2011-07-08 17:19:01

Премиерът Бойко Борисов е обсъдил с депутати скандала с допълнителните пари в плик, които получават народните представители за представителни разходи. 

За срещата съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. 

„Заключението е, че могат да се оптимизират вариантите и върху харчовете на депутатите за срещи с избиратели и други мероприятия, да бъде начисляван налог. Всички, които получаваме възнаграждения, плащаме и данъци“, коментира МВР шефът. 

Скандалът се разрасна, след като финансовият министър Симеон Дянков обяви през седмицата, че всички доходи на депутатите трябва да бъдат облагани с данъци, а след това шефът на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев се оплака, че финансовият министър бил подведен с информацията. 

В заключение пък стана ясно, че шефът на НАП Красимир Стефанов е дал благословията си тези допълнителни доходи да не се облагат, тъй като не били лични средства, а предвидени в бюджетите на съответните институции и нямало как да им се търсят данъци.  

„В ПГ на ГЕРБ парите се разпределят след съответните заявки за мероприятия на народни представители, а в партията не се раздават пликчета“, категоричен беше Цветан Цветанов. По думите му лидерът на РЗС Яне Янев получавал парите си в плик, защото нямал парламентарна група. 

Като председател на Изборния щаб на ГЕРБ Цветанов не смята за коректно да дава мнение за евентуалното участие в президентската надпревара на Алексей Петров и Душана Здравкова.

„Смятате ли, че е коректно да коментирам лице, срещу което е приключило разследването и му е предявено обвинението? И човек от съдебната система, който напусна, заради симбиозата на съдебна система и представители на организираната престъпност? Това е пример за модел на системата на прехода. Не бих коментирал. Право е на всеки да се издигне като президент”, заяви Цветанов. 

Коментирайки присъдите на т.нар. братя Галеви, вътрешният министър заяви, че се надява съдебната система да започне с всеки изминал ден да работи в интерес на обществото и на държавата като цяло, придържайки се към върховенството на закона. 

„Надявам се това да се случи и по отношение на мерките по операция "Шок" и съдът да отсъди без други факти и обстоятелства, които биха могли да повлияят на вътрешната убеденост на един съдия“, допълни Цветан Цветанов. 
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати