29 Март 2024 г. Петък

Отлична България смачка Италия с 3:0

2011-07-08 17:15:34
България смачка Италия с 3:0 гейма (25:22, 25:22, 25:21) и по този начин запази шансовете си за класиране на полуфиналите на Световната лига.

Двата тима се изправиха един срещу друг в двубой от Група "Е", който се игра в Гданск. Още преди срещата бе ясно, че нашите момчета имат нужда от победа с 3:0 или 3:1, за да запазят шансовете си за класиране в следващата фаза.

За да си осигурим място на полуфиналите обаче, Аржентина ще трябва да победи домакините от Полша, с какъвто и да е резултат. 

При това обстоятелство, "Гаучосите" ще финишират групата като лидери, докато нашите момчета ще завършат на 2-о място с 4 точки.


Срещата започна по страхотен начин за нашите момчета и те поведоха с 4:1 в резултата, благодарение до голяма степен на блокада на Виктор Йосифов.

Нашите продължиха да натягат противника и задържаха преднината си от три точки съответно при 5:2 и при 7:4.

Тодор Алексиeв с хубав блок увеличи преднинaта ни на 4 пункта - 8:4, след което дойде и първото техническо прекъсване.

Италианците обаче се окопитиха и първо ни изравниха при 9:9, а след това ни дръпнаха с цели три точки при 14:11.

Нашите момчета обаче демонстрираха характер и изравниха до 15:15 след контра на Владо Николов.

Въпреки силните моменти на българите, Италия пак поведе и стигна до 17:15, след което обаче нашите изравниха и направиха 18:18 с хубава атака през центъра.

До края на гейма момчетата на Радо Стойчев държаха инициативата и взеха частта с 25:22.

Нашите първо поведоха с 21:20, а след това дръпнаха на противника първо с две точки, а след това с три, за да вземат гейма.

Втората част също както първата започна отлично за нашите момчета и те поведоха в резултата.

Момчетата на Радо Стойчев дръпнаха на противника с пет точки - 8:3, преди първото техическо прекъсване.

Тошко Тодоров направи преднината ни още по-внушителна - 9:3, след хубава единична блокада.

Maтей Казийски пък се разигра и демонстрира, че навлиза във форма. Той направи много хубава атака, благодарение на която резултатът стана 11:5 за нашите.

Италианците обаче изравниха при 12:12, а след това българите продължиха да играят по-добре, но не можеха да дръпнат с повече от една-две точки на противника

Мачът вървеше точка за точка, но нашите демонстрираха характер и стигнаха до 21:19, а след това и до 24:21.

В крайна сметка успяхме да вземем и втория гейм.

Tретият гейм отново бе по-добър за нашите момчета и успяхме да го вземем. 

Като цяло третата част бе доста добра за нашите и те надвиха противника с четири точки разлика. 

България водеше инициативата в заключителния гейм и водеше постоянно в резултата, като в крайна сметка стигна до победата.

БЪЛГАРИЯ - ИТАЛИЯ 2:0 (25:22, 25:22, 25:21)

БЪЛГАРИЯ: Андрей Жеков, Владимир Николов, Теодор Тодоров, Виктор Йосифов, Матей Казийски, Тодор Алексиев - Владислав Иванов-либеро (Георги Братоев, Николай Пенчев)
Старши-треньор: Радостин Стойчев

ИТАЛИЯ: Драган Травица, Михал Ласко, Емануеле Бирарели, Симоне Бути, Кристиан Савани, Иван Зайцев - Андреа Бари-либеро
Старши-треньор: Мауро Беруто
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати