19 Април 2024 г. Петък

Аржентина ни размаза - 0:3 гейма

2011-07-07 19:20:21

България записа срамна и тежка загуба от Аржентина с 0:3 гейма (17:25, 22:25, 22:25) във втората си среща от Група "Е" на финалите в Световната волейболна лига. 

Южноамериканците демонстрираха страхотна игра, надиграха ни тотално, заслужено взеха победата и се класираха за полуфиналите. 

Родните ни национали трябва сериозно да се замислят за трагичните си изяви на полето и да се надяват на чудо и въртлежка в групата, за да продължат напред в турнира. 

Утре "лъвовете" излизат срещу Италия. Както е известно, вчера Казийски и компания загубиха с 2:3 от Полша, а Италия падна с 1:3 от Аржентина. 

Всичко за нас може да приключи още тази вечер, ако домакините вземат чиста победа срещу "адзурите".

Аржентинците започнаха по-добре мача и успяха да дръпнат с 3:1 точки в началото на първия гейм. "Лъвовете" бързо се съвзеха, успяха да изравнят и дори да поведат с 8:7 при първото техническо прекъсване. 

Това обаче бяха най-добрите неща за родните ни национали, които до края на тази част тотално бяха надиграни и разпиляни. 

Южноамериканците заложиха на мощен сервиз и перфектно посрещане, което им донесе успех в този гейм и те го взеха по категоричен начин с 25:17. Тази първа част бе може би най-слабата за волейболистите ни от началото на финалите на Световната лига в Полша.

"Лъвовете" дръпнаха с 2:0 в началото на втория гейм, но аржентинците записаха три поредни точки и ни обърнаха в резултата. Последваха нови мощни атаки на южноамериканците и първото техническо прекъсване бе при 8:5 за Аржентина. 

Българите се вдигнаха и направиха добри точки чрез Соколов, Казийски и Цветанов, за да се стигне до минимално изоставане - 10:11. Второто техническо прекъсване обаче дойде при 16:13 за аржентинците, които продължиха да поддържат разликата и при 21:18. До края на този гейм не се стигна до обрат - 25:22 и 2:0 за Аржентина. 

Южноамериканците бързо поведоха с 4:1 в началото на третата част, но с четири поредни точки "лъвовете" обърнаха - 5:4. Първото техническо прекъсване дойде при 8:5 за нас, но след това последва трагична игра за родните национали. 

Аржентинците се върнаха в гейма и второто техническо прекъсване бе при 16:14 за тях. До края българите с нищо не показаха, че заслужават да вземат поне един гейм, загубиха с 22:25 тази част и с 0:3 мача.

БЪЛГАРИЯ - АРЖЕНТИНА 0:3 (17:25, 22:25, 22:25)

БЪЛГАРИЯ: Андрей Жеков, Цветан Соколов, Матей Казийски, Тодор Алексиев, Виктор Йосифов, Теодор Тодоров - Владислав Иванов-либеро (Никойлай Пенчев, Христо Цветанов)
Селекционер: Радостин Стойчев

АРЖЕНТИНА: Факундо Конте, Родриго Кирога, Себастиан Соле, Федерико Перейра, Пабло Крер, Лусиано Де Секо - Алексис Гонзалес-либеро
Селекционер: Хавиер Вебер

източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати