24 Април 2024 г. Сряда

Плевнелиев към политиците: Стойте настрани от магистралите!

2011-07-07 14:55:33

Основното правило, по което трябва да се работи по българските магистрали, е политиците да стоят настрани. 

Така министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев коментира опасенията на СДС, че строителството на АМ „Тракия“ ще се оскъпи и няма да бъде завършена в срок. 

Сините били получили сигнали за почви, които са нестабилни и изискват допълнително укрепване" в Лот 4 от магистралата. 

Според Плевнелиев, докато политиците в България се разхождат с едни буркани с пепел по телевизионните студия и се изказват, магистралите ще се политизират.

„Аз не съм този министър, който вярва, че ние ще стигнем напред в пътното строителство, ако продължаваме политиците да са на всяка манджа мерудия в българското магистрално строителство”, отсече най-рейтинговият министър в кабинета на Борисов.

На Лот 4 има проблем с преовлажнените почви и пътната агенция никога не е крила това, каза Плевнелиев. Той заяви, че от АПИ трябва да намерят решение на този проблем заедно с ЕК и по възможно най-прозрачен начин.

„Нямаме никакви индикации до момента строителството на „Тракия” да се забави. И на трите лота се работи качествено и в график”, увери Плевнелиев.

В средата на миналия месец заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Георги Прегьов обясни за оскъпяването на отсечката, като подчерта, че допълнителните разходи "са допустими" по правилата на еврофинансирането и ще бъдат възстановени на държавния бюджет. 

До 15 милиона ще се оскъпи строителството на Лот 4 на „Тракия” за стабилизиране на преовлажнени почви, разясни днес инж. Лазар Лазаров, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ). 

Средствата за стабилизиране на слабите почви ще се взимат от бюджета и ще бъдат признати за допустими разходи от ЕК, разясни още той. 
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати