20 Април 2024 г. Събота

Хероин за над 5 млн. лв. спряха митничари

2011-07-07 06:35:38

Хероин за повече от 5 милиона лева заловиха митническите инспектори на Капитан Андреево, съобщават от Агенция Митници.

На 6 юли 2011 г. около 17 ч. митническите служителипроверяват лек автомобил Мерцедес, идващ от Турция, с хасковска регистрация, управляван от български гражданин. В автомобила са пътували членове на семейството му, всички от Свиленград. В багажника на автомобиламитническите инспектори откриват фабрично запечатана 30-литрова туба, пълна със зелен на цвят миещ препарат.

Разфасовката събужда подозренията им и след разрязване на дъното в тубата откриват пакети, облепени с кафяво тиксо. Опаковките съдържат вещество, реагиращо при направения полеви наркотест на хероин. Своевременно е информиран сектор БОП - Хасково.

Съвместно с всички служби на МВР са проведени действия заразкриване на още три коли, превозващи хероин.

По-малко от час след първата кола на ГКПП Капитан Андреевопристига втора, също Мерцедес с хасковска регистрация и превозваща семейство от Свиленград. В багажникa й е открита идентична туба, с укрити в нея пакети с хероин. Третата кола от „индийската нишка" е Рено Меган с ямболска регистрация и пътници от Ямбол. Водачът на автомобилаизхвърля превозваната от него туба с хероин в района на ГКПП Капитан Андреево. Тя обаче е открита от митническите служители.

Въпреки това несвързан с групата наркотрафиканти случаен гражданин опитва да я открадне и също е задържан. В Хасково пък е открит и задържан водачът на автомобила, който се е опитал да се освободи от нарко-пратката.

От трите автомобила са задържани общо 99 пакета, съдържащи 51,500 кг. хероин. Задържани са шестима български граждани. На операцията са присъствали двама финландски наблюдатели от Фронтекс.

Няколко часа по-късно по сигнал на Гранична полиция на ГКПП Капитан Андреево е задържано четвърто превозно средство, микробус Фолксваген със сливенска регистрация, в койтопътуват петима възрастни и едно дете.

В микробуса са натоварени 40 пакета с еднократни детски пелени. В два от тях са укрити, опаковани в дамски чорапи и увити в кафяв скоч 3 пресовки, реагиращи при полевия наркотест на хероин с общо тегло 2,060 кг. В други четири плика пък са открити 300 пакета цигари без бандерол от марката LM.

По информация на българските служби след акцията на Капитан Андреево част от останалия хероин е укрит в района на Капъкуле. След сигнал до турските власти те откриват в контейнер до един от „Free Shop" - овете четвърта, идентична с първите три, туба с пресовка с идентично вещество.

В резултат на съвместните действия на Агенция „Митници" и службите на МВР, които продължиха цяла нощ, са задържани53,560 кг. хероин на стойност по оценки за нуждите на съдебната система минимум 5 088 200 лв.

Разкрита е цялата организирана престъпна група и да момента са задържани 7 човека. Работата по случая продължава.

източник: news.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати