25 Април 2024 г. Четвъртък

"Ливърпул" се договори с "Блекпул" за сензацията на сезона Чарли Адам

2011-07-06 17:26:16
"Ливърпул" потвърди, че е е постигнал споразумение с "Блекпул" за привличането на капитана на тима Чарли Адам. 25-годишният плеймейкър ще премине медицински прегледи, след което се очаква да подпише официален договор.

"Ливърпул" постигна споразумение с "Блекпул" за трансфера на Чарли Адам. Играчът ще пътува до Ливърпул, за да премине медицински тестове и да договори личните си условия", заяви говорител на клуба.

Трансферът ще сложи край на шестмесечната сага около Адам. Шотландецът предизвика фурор с изявите си през първия полусезон на изминалия шампионат и беше с основна заслуга за доброто представяне на "Блекпул" през есента.

През януарския трансферен прозорец "Ливърпул" се опита да го привлече, но мениджърът на "мандарините" Йън Холоуей държеше футболистът да остане в състава, за да помогне в борбата за оцеляване. Ръководството на "Блекпул" отхвърли последователно оферти от 4.5 и 6.5 млн. паунда за своя капитан.

Отборът все пак изпадна от Висшата лига, а от договорът на Адам остават само 12 месеца, което улесни трансфера. Според слуховете "Ливърпул" ще плати около 9 млн. паунда за шотландския национал или 7 милиона плюс играч в посока "Блекпул".

Чарли Адам ще стане второто ново попълнение на "Анфийлд" след Джордан Хендерсън, който беше привлечен от "Съндърланд" срещу 16 млн. паунда.


В същото време "Астън вила" отхвърли офертата на "Ливърпул" от 15 млн. паунда (17 млн. евро) за полузащитника Стюарт Даунинг. Желанието на 26-годишният английски национал е да премине на "Анфийлд", но настоящият му клуб няма намерение да се разделя с него за по-малко от 20 млн. паунда.

Даунинг твърдо отказва да подпише нов договор с "Астън вила", като сегашният му контракт изтича през лятото на 2013 г. Той беше привлечен срещу 12 млн. паунда от "Мидълзбро" преди два сезона.

Крилото е една от основните цели на мениджърът на "Ливърпул" Кени Далглиш. Според шотландския наставник той ще донесе креативност и скорост в полузащитата, която липсва на отбора.

През юни Даунинг беше заснет, докато позира с шал на "мърсисайдци" в компанията на Анди Керъл. Освен това той изрази разочарование от последния сезон на "Астън вила", в който отборът завърши на девети и няма да играе в европейските клубни турнири.

"В момента моята кариера в националния отбор се възражда. Много пъти съм бил във и извън състав, откакто дебютирах преди шест години", заяви Даунинг, който иска да премине в клуб, който ще му даде по-сериозни шансове да се наложи в националния отбор на Англия.

Новият мениджър на "Вила" Алън Маклийш твърдо отказва да се раздели със своя играч. Той вече се лиши от услугите на друг от титулярните флангови футболисти – Ашли Йънг, който премина в "Манчестър юнайтед".

Маклийш не беше приет добре от феновете на "Астън вила", тъй като е бивш мениджър на кръвния враг "Бирмингам" и продажбата на още една от звездите на отбора ще повиши напрежението.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати