28 Март 2024 г. Четвъртък

Мистерия с обири в Първа инвестиционна банка

2011-07-06 13:55:47

Мистерия се заформя около съобщения за обрани трезори на Първа инвестиционна банка във Варна и Велико Търново. Съобщенията идват от полицията и прокуратурата в градовете, но от банката категорично отричат в клоновете им да е имало обири.

Пари от трезора на Първа инвестиционна банка във Велико Търново не са откраднати. Това заяви говорител на ПИБ пред Dnes.bg, след като по-рано полицията в старопрестолния град съобщи, че от банков клон са откраднати 344 700 лева и 16 000 долара.

„Има твърдения. Нищо не е разбито“, категоричен е Ивайло Александров.

Говорителят на прокуратурата във Велико Търново Румяна Ирманова съобщи, че парите са откраднати от две касети в трезора на ул. „Оборище“.

Касетите са на една фирма, а собственикът е установил липсата в следобедните часове на 4 юли. От прокуратурата не дават повече информация с мотива, че разследването е на много ранен етап. Образувано е досъдебно производство за кражба в особено големи размери.

 

Час след новината за крупния обир във Велико Търново стана ясно, че е извършена кражба и от трезор в клон на ПИБ във Варна.

Два диаманта, 40 000 лева и 10 000 долара липсват от една касетка в трезора, съобщиха от районната прокуратура в морския град. Собственик е 32-годишен мъж, по непотвърдена информация строителен предприемач, който е установил липсата вчера следобед.

„По ключалката, която се отключва с ключа на собственика, е имало манипулации“, каза говорителят на Районната прокуратура във Варна Вяра Алексиева. Тя обясни, че е назначена експертиза, за да се установи каква точно е манипулацията.

Междувременно от Първа инвестиционна банка излязоха с официална позиция по случая.

„Няма неоторизиран достъп до банковите ни салони в цялата страна. Няма липсващи средства на клиенти или на банката. Офисите на ПИБ работят с обичайното си работно време“, се посочва в съобщението.

Засега разследващите не коментират разминаването в позицията на банката и в съобщенията на полицията.

„Това наистина е разминаване. Следствието още е в начален етап и се работи по няколко версии. След като се установи фактическата обстановка, ще излезем със становище“, каза Вяра Александрова от районната прокуратура във Варна.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати