Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Четвъртък
Март 21
Начало arrow Политика arrow За 2 години ГЕРБ ни върнаха 10 г. назад, сметнаха от БСП

За 2 години ГЕРБ ни върнаха 10 г. назад, сметнаха от БСП

  Print E-mail
2011-07-05 14:58:14
източник: dnes.bg

За две години управление правителството на Бойко Борисов върна държавата с десет години назад. Това е оценката на БСП за работата на кабинета на ГЕРБ в средата на мандата.

Най-големият провал на това правителство е обещанието на министър-председателя, че за три години България ще стане средноевропейска държава, смята лидерът на социалистите Сергей Станишев.

"За 2 години страната ни пада надолу във всяко отношение – жизнен стандарт, конкурентоспособност на икономиката, безработица", категоричен е той.

"Такива приказки за това, че ГЕРБ спасяват страната от гръцкия сценарий, могат да се родят само в главата на този, който не разбира къде е била страната преди и къде се намира сега. Днес сме по-близо до подобен вариант, отколкото преди две години, защото фискалният резерв е изяден, а държавният дълг нараства", заяви лидерът на БСП.

По думите му управлението на ГЕРБ е белязано от некомпетентност, лобизъм и конфликт на интереси, в който се забъркват най-висшите етажи и представители на ГЕРБ.

Според него колкото повече се провалят да изпълнят ангажиментите и обещанията си, толкова повече управляващите залагат на полицейщината и силовите решения.

"Това ръководство на Народното събрание допусна министър-председателят и правителството да използват парламента просто като изтривалка. Това е съзнателна политика на разрушаване на държавността в България", изтъкна Станишев.

Той сравни модела на управление, който е наложил ГЕРБ, с модела на управление на силова фирма.

 

"ГЕРБ ни водят към хаотична приватизация на ниски цени, само и само да осигурят пари в бюджета", каза от своя страна червената депутатка Корнелия Нинова.

Поводът за думите й беше внесеният от депутати от ГЕРБ законопроект, който предвижда изваждането на 4 предприятия от забранителния списък за приватизация – "Български пощи", дружеството, което стопанисва дипломатическите имоти в България АДИС, Военното издателство и Аудиовидео Орфей.

Нинова посочи, че дори самото внасяне на законопроекта е в нарушение на закона, защото според него такова решение парламентът може да вземе след предложение на Министерския съвет.

"Такова предложение от МС няма, то се прави от четирима депутати", каза Нинова. Тя изтъкна, че министерствата на транспорта и на външните работи са против подобна стъпка, което означавало, че има пълен разнобой в екипа.

Свидетели сме на остра криза в съдебната власт, смята депутатът Михаил Миков.

"Отказът на магистратите да участват в конструирането на Висшия съдебен съвет е безпрецедентна форма на отношение към възможността за нормално участие в този орган, който трябва да решава въпросите на съдебната власт", посочи той.

Според него например в спецсъда за едно място се явява един човек. За попълване на тази най-отговорна структура кандидатстват магистрати, които никога не са се занимавали с организирана престъпност, подчерта той.

"Не е тайна, че ще има кръгове, среди, и то не само политически, които ще се опитат по този начин при липсата на всякакъв интерес за участие в работата по сформиране на специализирания съд да включат "свои" кандидатури", допълни Михаил Миков.

  
 
Коментари (1)
Добави коментар
  • Пешо - 2011-07-06 07:16:51
  • Незнам герб или вие комунистите всички сте един дол дренки само се прейменувате червени зелени жълти всички сте за затвора трябва някой да дойде от друго място да може да ни оправи че иначе ще потънем още повече.
 
Последни новини от категория Политика
Новини "Има достатъчно основания да се смята, че има акт на корупция." Това заяви пред Нова телевизия Александър Симов от БСП.Той подчерта, че няма как записът да бъде манипулиран ...
Новини ГЕРБ са в паника, така че твърдят неистини и глупости. Те са уплашени и усещат, че концертът свършва и си отиват. Това заяви пред bTV заместник-председателят на ПГ на БСП Христо Проданов по ...
Новини "На мен лампи ми светят винаги, режисьор съм и се занимавам с всичко. Интересува ме мръсотията и ми се налага да се занимавам с нея като човек". Това заяви пред bTV министърът на културата ...
Новини Конкурсът по избор на изтребители беше опорочен. Това заяви президентът Румен Радев след тържествения водосвет за Богоявление пред Паметника на незнайния воин."Настоявах да се спази процедурата ...
Новини Европредседателството, както и добрата икономическа конюнктура по света са създали предпоставки за една добра политическа година, но въпреки това есенният политически сезон у нас беше маркиран ...
< Предишна новина   Следваща новина >
 

АНКЕТА

Как преценявате Кабинетът Борисов 3?