28 Март 2024 г. Четвъртък

Румен Петков натиска БСП да побърза с номинациите

2011-07-05 04:26:13

Излъчването на кандидатите на БСП за президент и вицепрезидент трябва да бъде завършено по най-бързия начин. Затова призова в Плевен червеният депутат Румен Петков. 

Той поиска още освен номинациите социалистите да дадат оценка и на втория президентски мандат на Георги Първанов, за да може БСП да реализира силна президентска кампания. 

"Не мисля, че най-доброто за нашата партия е да се въргалят имената на 35-40 човека. Според мен кампанията за номинациите трябва да бъде много сериозно концентрирана и да се отиде към нейното финализиране по най-бързия начин", аргументира се Румен Петков. 

Според него, ако БСП не концентрира усилията си, ако не излъчи силни фигури като кандидатури за президент и за вицепрезидент, това няма да се отрази добре и на кампанията за местни органи за самоуправление.

„Ако нашата кандидатпрезидентска двойка не срещне една широка - не само партийна подкрепа -далеч надхвърляща рамките на нашата партия, няма да стигнем до силен резултат, прогнозира Петков.

БСП като партия трябва да направи оценка и то по най-бързия начин на двата мандата на президента Георги Първанов, каза още Румен Петков. Според него това е важно, защото социалистите имат всички основания да се гордеят с тези два президентски мандата, които  били най-силните в последните години.


"Това е време, в което президентът съумя да създаде една атмосфера на диалог между институциите, подчинен на обществения и националния интерес. Тази оценка е  първостепенен въпрос, ако БСП иска да влезе със сила в предстоящата президентска кампания. Считам, че това, което се случва досега, не е най-доброто. 

За мен не е убедително сериозна и солидна партия като социалистическата да не е направила досега оценка на втория мандат на президента с основание за гордост, защото тя го е издигнала", каза още Петков. 

Според него с подобна преценка ще се даде възможност кандидатите на БСП за президент и вицепрезидент "да стъпят на здрава основа, която е много широко възприета от обществото".
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати