28 Март 2024 г. Четвъртък

Семерджиев: Съвестта ми е чиста!

2011-07-04 12:00:41

Съвестта ми е чиста, заяви председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев пред Нова телевизия.

Той даде обяснение по повод публикуваните имотни декларации и поисканата му оставка от партия „Атака“ заради увеличението на цените на тока, парното и газа.

Семерджиев обясни как и защо се е сдобил с хибриден луксозен автомобил и с имот близо до Несебър, отчетени в годишната му декларация към НАП.

Въпреки че има служебна кола, председателят на ДКЕВР обясни, че не я използва през уикендите и затова е купил личен автомобил на лизинг.

“Той е купен на старо, плащам лизингови суми, първоначалната му сума е над 60 000 лв без лихвите. С оскъпяването идва около 70 000“, обясни Семерджиев.

На месец лизингът с лихвите е около 800 лв, добави той и уточни, че заплатата, коятополучава, е публична и е почти 4000 лева.

Шефът на държавният регулатор обясни, че по закон сумата на месечното възнаграждение за ДКЕВР се определя процентно спрямо средните заплати в сектора, който регулира комисията.

Относно имота, закупен близо до Несебър, Ангел Семерджиев каза, че къщата представлява незавършено строителство.

Парцелът не бил точно в Несебър, а по-близо до Кошарите и далече от морето, затова по думите му имотът е толкова евтин.

 

“Все пак след 30 г. стаж не съм купувал имоти. Преценил съм, че сегае времето да купя имот. Беше около 32-33 000 лв , когато го купих”, обясни Семерджиев.

Той заяви, че въпреки че е бил изпълнителен директор на Дружество, в момента получава най-високата заплата като месечно възнаграждение.

Оказа се, че спестените пари на Семерджиев са около 200 000 лв и те са „абсолютно точно декларирани“, каза той.

Относно поисканата му оставка от партия „Атака“ шефът на ДКЕВР заяви, че тя няма да промени положението с цените и не вижда причина за искането.

„Ако бяха удовлетворени исканията на всички по веригата за увеличение на тока, цената му трябваше да скочи с не по-малко от 15-16%“, коментира Семерджиев.

Според него дружествата искат всички инвестиции, които правят, да ги поема потребителят, но председателят на регулаторния орган гарантира, че до момента това не се случвало.

Семерджиев обеща, че поскъпване на тока до 1 юли 2012 г. няма да има, а ще се правят редовни анализи по веригата, за да се избегне шоковото увеличение след това.

„Не се чувствам безсилен спрямо монополистите, но се чувствам малко по-слаб от тях заедно с цялата комисия, защото когато започнахме да разглеждаме начина на работа на дружествата, се оказа, че доста неща не са били известни. Ние ги обявихме и започнахме да ги променяме едно по едно“, обясни той.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати