28 Март 2024 г. Четвъртък

Джокович покори и Уимбълдън

2011-07-03 16:21:47

Новак Джокович е новият шампион от Откритото първенство на Великобритания по тенис - Уимбълдън, след като преди минути, във финалния двубой, се разправи с миналогодишния носител на трофея Рафаел Надал – 6/4, 6/1, 1/6, 6/3.

Така само два дни след като си осигури първото място в световната ранглиста, Новак Джокович сбъдна и детската си мечта – да вдигне трофея на централния корт на “Ол Инглънд клъб”.

За първи път в историята на мъжкия тенис представител на Сърбия оглавява класацията на професионалистите и за първи път сърбин печели титлата от най-престижната надпревара.

Двубоят днес започна с лек превес за испанеца, който обаче бързо бе заличен, а в десетия гейм Ноле нанесе решителния си удар, печелейки подаването на своя опонент и затваряйки първия сет в своя полза след 6/4.

Това сякаш отново върна Надал към спомените му от предходните четири загубени финала срещу сърбина и във втория сет все още действащия номер едно тотално се изгуби, което бе добре дошло за Ноле и след категоричното 6/1 сърбинът бе само на крачка от сбъдването на мечтата си.

Едва на старта на третия сет “Ел Торо” показа признаци на събуждане, измъкна подаването си за 1/0, а след това най-после стигна и до точка за пробив, която за радост на всички негови привърженици бе реализирана.

Осигурил си вече комфортен аванс от 3/0 Надал не допусна Джокович да се върне в сета и след ново 6/1, този в полза на шампиона, резултатът бе намален.

На старта на четвъртата част Джокович поведе с ранен пробив за 2/0, но Рафа успя моментално да изравни. Стигна се до осмия гейм, в който след двойна грешка и форхенд в аут от страна на Надал, Ноле стигна до така ценния втори брейк, след който сервира за крайния успех.

източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати