23 Април 2024 г. Вторник

Ето ги кандидатите за кметове на ГЕРБ

2011-07-03 09:43:27

Партия ГЕРБ обяви имената на 48 свои кандидати за кметове на общини в страната. Заместник-председателят на партията Цветан Цветанов, който е председател на предизборния щаб, представи кандидатите за кметове.

От тях петима в момента са депутати, областни или заместник-областни управители са други седем, а досегашни
кметове - 27. При представянето Цветанов посочи, че това е вот за бъдещето на България.

За Бургас от партията издигат досегашния кмет от ГЕРБ Димитър Николов. Според Цветанов кандидатът им за Поморие - Иван Алексиев, е най-подходящият кандидат за развитието на тази крайморска община. Алексиев е депутат в Народното събрание.

В Разлог кандидатът на ГЕРБ ще е досегашният кмет Красимир Герчев. Заместник-областният управител на Благоевград Георги Баханов е кандидатът за кмет на Сандански. Той ще се явява за втори път на местни избори, след като не е спечелил вота през 2007 година.

В Гоце Делчев кандидатът на партията ще е депутатът Георги Андонов. В Симитли кандидат ще е д-р Александър Костов, който в момента работи в МБАЛ - Благоевград. В община Струмяни кандидат ще е досегашният кмет Валентин Чиликов.

В Разград ГЕРБ ще издигне областния управител Валентин Василев. В Добрич - досегашния кмет Детелина Николова. В Каварна - досегашния кмет Цонко Цонев. В Балчик кандидат ще е депутатът от ГЕРБ д-р Светомир Михайлов.

 

В Русе кандидат ще е сегашният областен управител Пламен Стоилов. В Борово - досегашният кмет Иван Попов. В община Сливо поле кандидат ще е Валентин Атанасов, който преди това е напуснал БСП и през 2007 г. е станал член на ГЕРБ.

 

В Стара Загора кандидат ще е Живко Тодоров. Цветанов обясни, че в началото на годината проф. Светлин Танчев, който в момента е кмет от ГЕРБ на града, е заявил, че няма да се кандидатира за нов мандат. В Раднево кандидат ще е досегашният кмет д-р Юлиян Илчев. Той е бил избран като независим, но се е присъединил към ГЕРБ преди няколко месеца, обясни Цветанов.

Заместник-областният управител на Стара Загора Галина Стоянова ще е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Казанлък. В Нова Загора - досегашният кмет Николай Грозев.

Кандидатът за кмет на Пловдив от ГЕРБ ще е областният управител Иван Тодев. Цветанов определи като "политическа грешка" действията на партията през 2007 г., когато ГЕРБ подкрепи ВМРО и кандидатът им Славчо Атанасов. Досието на Атанасов не е досие, което може да се подкрепя от ГЕРБ като кандидатура на партията, обясни Цветанов. В Асеновград кандидат ще е досегашният кмет д-р Христо Грудев. В Раковски - досегашният кмет Иван Андонов.

Областният управител на Шумен Димитър Александров ще е кандидатът за кмет на Шумен. Досегашният кмет на Елхово Петър Киров ще е кандидатът на ГЕРБ на изборите през октомври.

В община Пещера кандидат ще е досегашният кмет Стелиян Варсанов. Във Велинград ГЕРБ ще издигнат депутата от партията Ангел Даскалов. Даскалов е участвал като независим кандидат на предните местни избори, тъй като по думите на Цветанов за издигането му от ГЕРБ са създадени пречки от страна на тогавашния министър на вътрешните работи Румен Петков.

В Монтана кандидатът на партията е Людмил Сандов, който е бил кмет на Монтана през 1992 година. В Георги Дамяново кандидат ще е досегашният кмет Дилян Димитров. В Бойчиновци - досегашният кмет Славей Костадинов, а в Берковица - заместник-областният управител Димитранка Каменова. В Чипровци кандидат-кмет ще е директорът на дирекция "ФСД" в общината Анатоли Първанов.

В Троян кандидат ще е досегашният кмет Минко Акимов. В Елин Пелин кандидат ще е досегашният кмет Галя Георгиева. В Етрополе - досегашният кмет Богомил Георгиев. В Правец - досегашният кмет Никола Нитов. В Долна баня - досегашният кмет Владимир Джамбазов, в Пирдоп - досегашният кмет Антоанета Илиева, в Ботевград - досегашният кмет Георги Георгиев.

В Златоград кандидат ще е досегашният кмет Мирослав Янчев, в Рудозем - досегашният кмет Николай Бояджиев. В Доспат - досегашният кмет Антим Пържанов. В Аксаково кандидат на ГЕРБ ще е досегашният кмет Атанас
Стоилов. В община Бяла, Варненско, - досегашният кмет Анастас Трендафилов.

В Кюстендил кандидатът на ГЕРБ ще е ръководителят на местния клон на ДЗИ Никола Татарлиев. В Елена - досегашният кмет Дилян Млъзев. Това, че е роднина на еврокомисаря Кристалина Георгиева по никакъв начин не го прави привилегирован в предстоящите избори, посочи Цветанов.

В Лясковец кандидат ще е досегашният кмет Ивелина Гецова. В Павликени кандидат ще е адвокатът Христо
Дишев, в Сухиндол кандидат ще е напусналият БСП и бивш заместник-кмет на общината Димитър Гърбов, в Горна Оряховица - Добромир Добрев, допълниха от БТА.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати