29 Март 2024 г. Петък

Фотогалерия: Петра Квитова триумфира на "Уимбълдън"

2011-07-03 06:53:15

21-годишната Петра Квитова е шампионката от тазгодишното издание на Откритото първенство на Великобритания по тенис – Уимбълдън.

Така за първи път от 1990 година насам представителка на Чехия печели трофея, носещ името на Винъс Росуотър, като за последно това стори легендарната Мартина Навратилова.

Иначе днешният финален сблъсък не започна по най-добрия начин за Квитова, която се поддаде на огромното напрежение и загуби подаването си на старта на двубоя, но след това бързо намери ритъма си на игра и в типичния си агресивен стил успя да “укроти” иначе непокорната Шарапова.

Ключов за изхода на първия сет се оказа шестия гейм, в който Шарапова допусна две последователни двойни грешки и на практика без битка сдаде подаването си, като до края на сета дори не успя да спечели гейм.

Надмощието на младата чехкиня продължи и в началото на втория сет, когато тя стигна до ранен пробив, а след това въпреки известните затруднения успя да го затвърди и да дръпне с 2/0.

В тези минути правеше впечатление, че Квитова се опитва максимално рано след отскока да отиграва топката, предвижването й по корта бе отлично, а началният й удар повече от приличен.

След шест поредни гейма за чехкинята Шарапова най-накрая успя спечели подаването си и да се запише във втората част, намалявайки за 1/2, а след това последва серия от взаимно разменени пробиви, за да стигне до осмия гейм, когато най-накрая Квитова спечели сервис гейма си и поведе с 5/3.

Последва убедителен гейм за рускинята, а при 5/4 Квитова получи правото да сервира за титлата. Две отлични комбинации, сгрешен ретур и директна точка от начален удар донесоха първа титла от Големия шлем за Петра Квитова.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати