19 Април 2024 г. Петък

Русия се отказва от "Бургас - Александруполис"; Вместо присъда, доразследват убийството пред "Соло"

2011-07-02 05:05:53

Бургас - Александруполис".

„Дума":

Русия се отказва от "Бургас-Александруполис"

Руската компания "Транснефт" проучва възможността за строителството на петролопровод, който да заобикаля България. Това е съобщил пред журналисти ръководителят на компанията Николай Токарев, цитиран от Интерфакс. Той е заявил, че се обмисля въпросът за целесъобразността от по-нататъшно сътрудничество с България по проекта "Бургас-Александруполис". Оценявам поведението на българската страна като обида към нашите позиции, така не се постъпва с партньори, не можем до безкрайност да финансираме този проект и в най-скоро време ще поставим въпроса за това дали да продължим сътрудничеството с българската страна, е казал Токарев.

 


Соло".

„Новинар":

Вместо присъда, доразследват убийството пред „Соло"

Магистратите от Софийски градски съд трябваше да прочетат присъдата по делото за убийството пред столичния клуб „Соло". Подсъдим по делото е Илиян Тодоров. Той е обвинен, че е убил Васил Александров и Кирил Въжаров, както и че е опитал да убие Кирил Димитров. Преди дни от прокуратурата поискаха доживотен затвор при първоначален строг режим за Тодоров.
Съдът обаче реши, че към момента обстоятелствата по делото не са изяснени. Съдебният състав постанови възобновяване на съдебното следствие.


Рокади.

„Новинар":

БДЖ и Летище София са с нови шефове

Транспортният министър Ивайло Московски е освободил изпълнителния директор на Български държавни железници (БДЖ) Пенчо Попов и е назначил на негово място финансиста Йордан Недев, съобщиха източници от железницата. Информацията бе официално потвърдена по-късно в петък от транспортното министерство с още едно допълнение - "Летище София" АД също е с нов шеф - Веселин Пейков. Досега постът се заемаше от Асен Танчев.

"Смяната на изпълнителния директор на БДЖ Пенчо Попов е с цел подобряване на качеството на обслужване на пътниците, постигане на по-високи икономически резултати и ускоряване на реформите в областта на железопътния транспорт", се казва в съобщението на транспортното ведомство.

 


Почина Васа Ганчева.

„24 Часа":

Васа Ганчева умря след записа на подкуп

Известната тв режисьорка, сценаристка, преводачка и актриса издъхна днес в 11 ч в "Пирогов" след поредна операция.
"Ще празнувам 65-годишнината си в тесен семеен кръг, нищо че ми се събират няколко юбилея - 40 години телевизионна дейност, 10 години тв критика, 5 години авторско предаване "Вкусът на живота" - сподели пред "24 часа" Васа Ганчева в навечерието на рождения си ден - 29 април. - Наесен може и да направя нещо по-голямо. За тогава изчаквам да видя дали ще приема предложение от друга телевизия. Не мога лесно да "преживея" БНТ, която напуснах - такава е моята лична и професионална етика. Пиша и мемоарна книга, но невинаги върви - за това човек трябва да има подходящо настроение. Но гарантирам, че ще е много забавна и смешна. Най-хубави ще бъдат следващите 65 години." И добави: "Здрава съм, какво повече да си пожелая? Повярвайте ми - чувствам се като на 30 години. По едно време бях се поуплашила, но лекарите ме увериха - всичко ви е наред!"

 

Катастрофа.

„24 Часа":

47 деца оцеляха в катастрофа

47 деца от Словакия, заедно с двама ръководители, са били в автобус, който катастрофира на пътя Русе - Варна до Цар Калоян, съобщиха от полицията в Разград.
Всички са пътували към Варна на море. В обратната посока се движил „Сеат Кордоба", управляван от варненец на 28 години. Лекият автомобил изхвърчал на завоя преди местността Дервента (на няколко километра преди Цар Калоян) и се ударил челно в автобуса. 
Шофьорът на леката кола е загинал на място. Децата са останали невредими. 
Изпратен е автобус от Варна, който е закарал децата до крайната цел.

 


Волейбол.

„Труд":

Волейболистите губят и печелят виза за финали

Националите по волейбол се качиха инфарктно на последния влак за финалите на Световната лига след 2:3 с Русия (-14, 23, -13, 22, -12). Така въпреки загубата нашите не са най-слабият от вторите отбори в 4-те групи и се класираха за мачовете в Гданск и Сопот от 6 до 10 юли. За целта им бяха достатъчни два гейма. Полша е щастлива дестинация за националите - и предишното им участие на финали бе в Катовице през 2007 г. Тогава отборът ни стана пети.

източник: news.bg

Последни новини от категория Разни


Новини
В полунощ срещу Водици (Богоявление) народът на Слънцето винаги е почитал водата, като символ на Живота и Сътворението. Древният български ритуал е изпълняван много преди Христос. Извест ...
Новини
На 8 и 9 май по традиция се чества "Деня на победата" на Съюзниците във Втората световна война над силите на Оста. На първата дата празнуват западните съюзници, на втората - Русия и повеч ...
Новини
Китайската комунистическа партия (ККП) носи много тежка отговорност за възникването и първоначалното разпространение на тази силно заразна болест. Вирусът, който първоначално има животинс ...
Новини
Последващите коментари са на хора от личната ми Фейсбук листа (плюс един по и-мейл), живеещи в различни части на света. Помолих ги да опишат накратко какви са ограничителните мерки към момента, свъ ...
Новини
"В последно време на всички стана ясно, че сме изправени пред избора независим съд или прокурорска република.".Това заяви пред БНР адвокат Здравка Калайджиева, правозащитник, ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати