25 Април 2024 г. Четвъртък

България загуби, но отива на финалите на Световната лига

2011-07-01 19:27:02
Националите ни по волейбол се класираха на финалите на Световната лига, въпреки загубата от Русия с 2:3 гейма (14:25, 25:23, 13:25, 25:22, 12:15).

Нашите имаха нужда от два гейма в днешния двубой, за да могат да си гарантират мястото в световните финали.

В крайна сметка успяхме да постигнем целта си и взехме това, което ни беше нужно от днешния мач.

Мачът се игра в зала "Конгресна" във Варна, а прекрасната публика, която бе дошла да подкрепя момчетата ни, помогна много на "Лъвовете".

Благодарение на двата спечелени гейма, националите ни си осигуриха виза за Гранск и финалите от 6-и до 10-и юни.


Първият гейм започна много силно за руснаците, които бързо ни дръпнаха с четири точки - 5:1.

Гостите тотално смазаха наще в началото на срещата, а при гореспоменатия резултат се наложи Стойчев да направи техническо прекъсване.

След кратката почивка Цецо Соколов бе точен за 2:5 в полза на гостите.

В следващите минути обаче руснаците увеличиха преднината си с една точка и отново ни поведоха с 4 пункта - 7:3 в тяхна полза.

Първата част продължи да върви зле за нашите момчета и руснаците ни дръпнаха първо с 8:4, а след това и с 9:4, благодарение на добрите изяви на Хтей и Волков.

Преднината на "Сборная" продължи да нараства и имаше момент, в който нашите губеха с 6 точки - при резултат 17:11 за руснаците.

В играта на българите имаше доста грешки и това до голяма степен ни попречи да покажем това, което можем в първата част.

Гостите ни дръпнаха още и поведоха с 22:14, след което безпроблемно взеха гейма след три последователни точки и 25:14.

Вторият гейм започна по-добре за нашите момчете и те поведоха с 4:3, благодарение на три хубави атаки.

След това обаче гостите направиха пет поредни точки и обърнаха развия на мача в тяхна полза, повеждайки с 8:4.

Руснаците продължиха да държат инициативата и увеличиха преднината си на 10:5, но след това ние намалихме разликата само на три точки.

Резултатът бе 16:13 в полза на гостите, но нашите момчета продължиха да играят добре и намалиха пасива на два пункта при 19:17 за Русия.

Разликата стана само точка при 18:19, а след това направихме обрат и поведохме с 23:21.

До края на гейма нашите смачкаха противника и взеха частта с 25:23, като по този начин изравниха геймовете.

Третата част бе по-добра за руснаците и те ни смачкаха с 25:13.

Гостите поведоха в резултата набързо с 3:1, а след това увеличиха преднианта си на 5:2.

Нашите обаче изравниха до 7:7, след което руснаците взеха отново инициативата в своя полза и дръпнаха с 16:12.

Преднината на гостите стана още по-убедителна след няколко минути - 20:13.

След това "Сборная" направи пет последователни точки и спечели самия гейм.

Четвъртият гейм започна с леко предимство за руснаците, които държаха нещата под свой контрол в началото на частта.

Гостите имаха преднина от една точка до 5-ата точка, когато водеха с 6:5, а след това увеличиха аванса си на 3 пункта, повеждайки с 8:5.

"Сборная" продължи да играе по-добре и дръпна на нашите с цели 5 точки - 11:5. Все пак обаче нашите показаха зъби и намалиха на 13:16.

След няколко разигравания България направи шокиращ обрат и поведе с 22:19 над руснаците, които обаче веднага след това намалиха аванса ни на две точки.

До края на частта обаче нашите доминираха и взеха гейма с 25:22. Благодарение на двата спечелени гейма, нашите успяха да се класират за финалната фаза на Световната лига.

В тайбрека нашите момчета се представиха достойно, но въпреки това загубиха с 15:12 и пропуснаха да вземат мача.

БЪЛГАРИЯ - РУСИЯ 2:3 (14:25, 25:23, 13:25, 25:22, 12:15)

БЪЛГАРИЯ: Андрей Жеков, Цветан Соколов, Матей Казийски, Тодор Алексиев, Теодор Тодоров, Виктор Йосифов - Владислав Иванов-либеро (Мартин Божилов, Георги Братоев, Николай Пенчев, Владимир Николов)
Старши-треньор: Радостин Стойчев

РУСИЯ: Сергей Гранкин, Максим Михайлов, Тарас Хтей, Денис Бирюков, Александър Волков, Дмитрий Мусерский - Александър Соколов-либеро (Дмитрий Илиних)
Старши-треньор: Владимир Алекно
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати