27 Април 2024 г. Събота

Пуснаха Доминик Строс-Кан

2011-07-01 19:25:51

Бившият шеф на МВФ Доминик Строс-Кан, който беше обвинен в сексуално посегателство над камериерка, бе освободен без всякакви гаранции, предадоха световните агенци. Досега той беше под домашен арест. 

Съдията постанови още сумата в размер на общо 6 милиона долара, платена от Строс-Кан през май като гаранция, да му бъде възстановена.

На французина обаче са наложени ограничения за пътуване, като международният му паспорт остава у властите и според някои медии той няма да може да напуска Ню Йорк.

Съдията обясни, че рискът обвиняемият да избяга е намалял значително. В същото време той подчерта, че процесът срещу Строс-Кан по обвинения в сексуално посегателство и опит за изнасилване на камериерка в нюйоркски хотел не е приключен.

Следващото съдебно заседание ще е на 18 юли.

Строс-Кан излезе от съдебната зала с усмивка на лицето, под ръка със съпругата си Ан Сенклер.

Адвокатите на Строс-Кан заявиха, че ще се стремят към отпадане на всички обвинения към клиента им, който е невинен.

 Камериерката, която обвини Строс-Кан в сексуално посегателство, никога не е променяла разказа си и продължава да твърди, че е била нападната, каза адвокатът й Кенет Томпсън.

 

"Жертвата говори за грубо сексуално посегателство от самото начало. Тя никога не е променяла нещо в показанията си. Прокурорът знае това. Това беше вярно в деня, когато се случи, и продължава да е вярно и днес", заяви Томпсън.

"Жертвата може и да е правила някои грешки, но това не значи,че не е жертва на изнасилване", изтъкна той.

Според в. "Ню Йорк таймс" следователите по делото са убедени, че 32-годишната камериерка ги е излъгала на няколко пъти от началото на разследването на 14 май.

Те подозират, че тя е замесена в престъпни дейности като наркотрафик и пране на 
пари.

През последните две години няколко лица са внасяли в банковата й сметка пари в брой, общо 100 000 долара, отбелязва вестникът, цитиран от БТА.

Адвокатът на камериерката Кенет Томпсън определи като лъжа твърденията, че клиентката му е замесена с наркотрафиканти.

Той призна, че прокуратурата в Манхатън се ориентира към оттегляне на обвиненията, но заяви, че разполага с "материални доказателства", че Строс-Кан е извършил опит за изнасилване.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Свят


Новини
Източник: EPA/БГНЕСОпасната и недалновидна политика на Вашингтон постави САЩ и Русия на ръба на пряк сблъсък. За това предупреди говорителят на руското външно министерство Мари ...
Новини
Президентът на Русия Владимир Путин обяви през тази нощ в телевизионния ефир започването на война срещу Украйна под названието "специална военна операция в Донбас", ...
Новини
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отказва да признае, че е загубил президентските избори, след като американски медии съобщиха, че Джо Байдън печели, пише " ...
Новини
Демократът Джоузеф Байдън е 46-ият президент на САЩ. Това обявиха CNN, NBC и АП.АП съобщи, че демократът побеждава в Пенсилвания и получава 20-те електорални гласа. С тях съб ...
Новини
Американците избират президент при безпрецедентна електорална активност. Само на предварителния вот са гласували над 100 милиона избиратели. Интересът към тези избори, единодушно опр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати