23 Април 2024 г. Вторник

ГЕРБ пак изгря на детски празник

2011-07-01 14:29:29

ГЕРБ за пореден път използва деца за политическа реклама и агитация, алармира от парламентарната трибуна пловдивският депутат от БСП Захари Георгиев.

Той отправи питане към образователния министър Сергей Игнатов заради политическа пропаганда на управляващите сред пловдивски ученици.

Червените сигнализират, че по време на футболен турнир, проведен под патронажа на областния управител и лидер на ГЕРБ-Пловдив Иван Тотев, децата от няколко спортни клуба били принудени да сменят клубните си екипи с други, на които е изписано "За купата на ГЕРБ 2011". С агитационните фланелки те се явили на състезанието.

"Всичко това става пред очите на директора на Регионалния инспекторат по образованието Павлинка Кацарова, която наблюдава „мъдро политическата пропаганда сред подрастващите”, заяви пред Dnes.bg общинският съветник от Пловдив Тодор Кръстев.

"Децата са били събличани и преобличани с екипи с логото на ГЕРБ, медалите и тортата също са били със символите на партията, не може по такъв начин да се прави пропаганда върху децата. Това показва, че ГЕРБ са последователи на Хитлер и Мусолини, които са действали с такива методи”, отбеляза още Тодор Кръстев.

Социалистите настояват прокуратурата да се самосезира по случая, да назначи проверка и ако счете, че са налице нарушения, да предприеме нужните действия.

"Най-вероятната реакция на премиера Борисов ще е в типичния му стил "Вие пък сте много "убави", но "убави" или "неубави", ценностната ни система не ни позволява да използваме деца за политическа реклама", заяви Тодор Кръстев.

Образователният министър Сергей Игнатов отрече да знае за подобна политическа пропаганда и обясни, че началникът на Регионалния инспекторат по образованието – Пловдив, Павлинка Кацарова е била там като зрител.

 

"Проведеният футболен турнир е организиран от Атанас Узунов – футболен съдия. Павлинка Кацарова е присъствала на трибуната, но не в качеството си на началник на РИО-Пловдив и не е представяна като официален гост на мероприятието“, уточни Игнатов.

В изискано становище Кацарова декларира, че в нейно присъствие, включително при откриването, всички деца са били облечени в екипите на отборите, които представляват.

РИО-Пловдив не е организатор на турнира, нито е съгласувал програмата на събитието. Мероприятието е проведено в почивни дни на доброволен принцип на участие”, заяви просветният министър.

Това е вторият подобен скандал с агитация сред учениците. Преди няколко месеца депутатката от ГЕРБ Красимира Симеонова забърка друг скандал с политическа пропаганда сред деца в град Пещера.

Тогава по време на ученическо състезание ученици бяха карани да изпишат надписа "Ние сме ГЕРБ – с теб сме по-силни".

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати