25 Април 2024 г. Четвъртък

Руски звезди ще съдят наш черноморски комплекс

2011-07-01 04:29:41
Небивал скандал се разгаря около елитния жилищен комплекс „Емералд“, построен на брега на Черно море край Бургас, пише „Комсомолская правда“.

Комплексът е интересен с това, че много звезди на руския шоубизнес са си купили апартаменти в него, пише изданието и изброява Филип Киркоров, Лолита Милявская, Борис Моисеев, Надежда Бабкина, Аркадий Укупник. Сега те са тръгнали на война срещу строителната и управляващата компания на комплекса, пише вестникът под заглавие „Излъгаха ни и ни окрадоха! Отиваме на съд!“. 

„Отказвам се да плащам тези космически сметки за обслужване на апартамента! Къде се е видяло 7 000 евро? За какво? За това, че на територията на комплекса мирише на канализация, а децата се разболяват от чревни инфекции?“, негодува Лолита. 

„Купих апартаменти на първата линия с изглед към морето! А сега под носа ми са започнали строеж! А наблизо са построили свинеферма! Какво е това изобщо! А какво е обслужването там?! 79-годишният ми баща тръгнал да си вземе душ и се оказало, че кранчето не работи!“, подкрепи колегата си Филип Киркоров. 

„Когато апартаментите ни бяха празни, те са пускали, без да ни питат, квартиранти!“, разказва синът на Надежда Бабкина Даниил Заседателев. „Дори не са почистили хладилника. Отиваме ние в българския си апартамент, гледаме в хладилника, развалени продукти, навсякъде мръсотия! Знам, че по подобен начин тихомълком са давали под наем и апартаментите на Киркоров, Лолита и на други знаменити собственици“, каза той. 

Разярените звезди ще съдят компанията собственик на „Емералд“. 

В отговор българските собственици на комплекса само вдигат рамене и говорят нещо за „четирите етапа на строителството“. 

През 2007 г. Филип Киркоров „повлече крак“, купувайки собственост в комплекса. Звездите бяха привлечени от евтините апартаменти и превъзходните характеристики на жилищния комплекс, пише руският вестник. 

Басейни на няколко нива, красив плаж, спа салони, огромна територия, за която се полагат грижи. Като цяло – райско място! В началото всички били доволни и щастливи. Но по-късно наоколо започнало строителство. Певицата Лолита разказва, че откъм морето се носела ужасна смрад – оказало се, че на метри от сградите били построени пречиствателни съоръжения. 

„Ако знаех, че пред апартамента ми с изглед към морето след няколко години ще започне строеж и ще трябва да се събуждам от грухтенето на свинете, десет пъти щях да размисля дали да купувам такъв апартамент. Приличам ли ви на психопат?“, казва Киркоров. 

Лолита Милявская и Филип Киркоров говориха за проблемите си в предаване на телевизия „Россия“, където бяха поканени и представители на строителната компания, построила „Емералд“. Според тях при покупката на апартаментите никой не бил обърнал внимание на архитектурния план, пише вестникът.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати