17 Април 2024 г. Сряда

Велика България тресна Русия – 3:1 гейма

2011-06-30 20:44:29
България тресна с 3:1 гейма (25:22, 18:25, 30:28, 25:20) Русия и записа велика победа в Световната волейболна лига, която ни отваря пътя към финалната фаза на надпреварата.

"Лъвовете" тотално доминираха почти през цялата среща, показаха невероятна битка, раздаване на предела и заслужено взеха победата. На моменти момчетата на Радостин Стойчев дори се подиграваха със звездните си съперници.

Волейболните ни национали показаха срещу Русия играта, която ни прави велика сила в този спорт и зарадваха препълнените трибуни във Варна. Утре България отново посреща Русия. Срещата е от 18.00 ч.

Срещата във Варна започна точка за точка, но "лъвовете" водени от Матей Казийски успяха да стигнат до първото техническо прекъсване при 8:6. Последваха мощни атаки на Цветан Соколов и Тодор Алексиев, което ни даде аванс - 12:9. 

Руснаците обаче успяха да се съвземат, записаха три поредни точки и изравниха при 16:16. Матей обаче се развихри и успя да ни даде преднина 18:16 при второто техническо прекъсване. До края на този гейм "лъвовете" не дадоха шанс на гостите и подедоха с 1:0 след 25:22 в полза на България.

Родните национали успяха да поведат в резултата в началото на втория гейм, но руснаците изравниха бързо и тази част започна да върви отново точка за точка. Първото техническо прекъсване дойде при 8:6 за Русия, но "лъвовете" бързо изравниха - 9:9, като дори и поведоха след атаки на Казийски и Михайлов. 

Гостите обаче вдигнаха оборотите и се стигна до шест точки пасив за България - 13:19. Руснаците много правилно спазваха дистанцията в резултата и след точки на Мусерски успяха да изравнят 1:1 гейма, след 25:18.

Гостите започнаха много здраво третия гейм и бързо дръпнаха - 5:3 точки. Соколов, Алексиев и Казийски обаче се разиграха и наваксахме изоставането си, като последователно изравнявахме при 6:6, 7:7 и 8:8. 

Последваха две бързи точки на Казийски и Алексиев, което ни даде преднина - 10:8. Мусерски от състава на Русия заби страхотни начални удари и върна отбора си в този гейм. Гостите не само изравниха, но и поведоха. Последваха обаче силни минути за Соколов, който ни даде аванс 16:14 при второто техническо прекъсване. 

След 20:20 обаче Русия поведе с 23:20, след което "лъвовете" изригнаха и изравниха - 24:24. До края на този гейм имаше игра на нерви, но в крайна сметка отново този невероятен Казийски ни даде аванс и затворихме тази част с 30:28 и 2:1 гейма.

"Лъвовете" разнебитиха "братушките" в началото на четвъртия гейм и поведоха с 3:1, но гостите изравниха при 4:4. Жеков и Тодоров записаха точки и първото техническо прекъсване дойде при 8:6 за България. Родните национали продължиха да доминират и стигнаха до 11:8. 

Руснаците обаче се върнаха в мача и изравниха - 13:13. Соколов и Казийски направиха фантастични удари и второто техническо прекъсване бе при 18:16 за нас. След това бързо успяхме да натрупаме пет точки аванс - 22:17. До края "лъвовете" не дадоха шанс на гостите,взеха този гейм с 25:20 и мача с 3:1 гейма.

БЪЛГАРИЯ - РУСИЯ 2:1 (25:22, 18:25, 30:28, 25:20)

БЪЛГАРИЯ: Андрей Жеков, Цветан Соколов, Матей Казийски, Тодор Алексиев, Теодор Тодоров, Виктор Йосифов - Владислав Иванов-либеро (Николай Пенчев, Владимир Николов)
Селекционер: Радостин Стойчев

РУСИЯ: Сергей Гранкин, Максим Михайлов, Тарас Хтей, Денис Бирюков, Александър Волков, Дмитрий Мусерский - Александър Соколов-либеро (Дмитрий Илиних, Александър Бутко)
Селекционер: Владимир Алекно
източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати