26 Април 2024 г. Петък

Новак Джокович е първият полуфиналист на "Уимбълдън"

2011-06-30 05:12:36
Световният №2 Новак Джокович е първият полуфиналист в тазгодишното издание на "Уимбълдън". Сърбинът победи 18-годишния квалификант Бернард Томич с 6:2, 3:6, 6:3, 7:5 и за втора поредна година се класира сред първите четири в най-престижния тенис турнир.

Мачът на корт №1 продължи 2 часа и 41 минути, като младият австралиец създаде доста трудности на шампиона от Australian Open. Томич направи общо 43 печеливши удар срещу 4 на Джокович. В решителните моменти на мача липсата на опит му попречи и той допусна цели 41 непредизвикани грешки, докато сърбинът завърши с 27.

Големият коз на Джокович се оказа неговият начален удар. Вторият в схемата спечели 78% от точките, разиграни при негов сервис и записа 14 аса срещу 7 за Томич.

Началото на мача не предвещаваше оспорван двубой. Джокович проби още в първия гейм, а в седмия спечели за втори път подаването на младия австралиец. При 5:2 сърбинът сервираше за сета и без проблем затвори първата част. В тези минути световният номер 2 демонстрираше страхотен сервис, като спечели 16 от 18-те разиграни точки при негов сервис и заби пет аса.

Втората част започна равностойно, като първите три гейма завършиха без пробиви и 2:1 за Томич. В четвъртия гейм Джокович допусна три непредизвикани грешки при свой сервис и 18-годишният квалификант проби при втората си възможност. До края на сета Томич не даде нито една възможност на своя съперник за връщане на пробива и изравни сетовете след 6:3.

Третата част започна с пробив за младия австралиец, който той успя да затвърди за 2:0. В шестия гейм Томич допусна първата си двойна грешка в мача при точка за пробив за Джокович и резултатът беше изравнен - 3:3. Това разстрои играта на 158-я в света и той не взе гейм до края на сета.

Четвъртата част отново започна с размяна на пробиви. При 5:5 Джокович направи своя шести решителен пробив и при свой сервис затвори сета след 7:5, а с това и мача.

В спор за място на финала сърбинът ще се изправи срещу Жо-Вилфред Цонга, който отстрани Роджър Федерер, въпреки че губеше с 0:2 сета. Ако сърбинът спечели полуфиналния мач, ще се изкачи на първото място в световната ранглиста за пръв път в своята кариера.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати